Για να μάθεις πρέπει να το βιώσεις… Κυριακή 19 Μαϊου 1η Βιωματική Ημέρα Σαρακατσάνικης Παράδοσης. Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Ο στόχος υλοποιείται…

Για να μάθεις πρέπει να το βιώσεις… Κυριακή 19 Μαϊου  1η Βιωματική Ημέρα Σαρακατσάνικης Παράδοσης. Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε.

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Λαγκαδά , στα Λουτρά του Λαγκαδά,  η δεύτερη  συνάντηση για την οργάνωση της 1ης ημέρας Σαρακατσάνικης βιωματικής παράδοσης στα λουτρά του Λαγκαδά, στον παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου. Η εκδήλωση αποτελεί προέκταση της Σαρακατσάνικης βιωματικής κατασκήνωσης που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018, στην Χαλκιδική. Η νέα δράση έχει  σκοπό την βιωματική αναπαράσταση όλης της καθημερινότητας των προγόνων μας στον νομαδικό τους βίο  και σκοπό να δημιουργηθούν οι νέοι συντελεστές που θα βοηθήσουν στη  βιωματική κατασκήνωση το προσεχές καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση αυτή της Π.Ο.Σ.Σ συμμετέχουν, ο διοργανωτής σύλλογος Επαρχίας Λαγκαδά  και οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων: Ελευθερίου - Κορδελιού και Εύοσμου , Φοιτητών Θεσ/νίκης  «ο Λεπενιώτης» , Ν. Ημαθίας, Ν. Πιερίας, Πολυκάστρου, και Ν. Σερρών σε συνεργασία  με την Δασολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης  και  με τις κατασκηνώσεις YUPPI  στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής.

Επίσης θα συμμετέχουν και οι συντελεστές της  1ης  βιωματικής κατασκήνωσης (Λουκοβίτης Μιχάλης, Γιαννακός Θεόδωρος, Φερεντίνου Μαρία, Καρυώτης Αθανάσιος, Κουκουτσέλου Παναγιώτα, Γιαννιός Σπύρος, Καψάλης Δημήτριος και Κωστούλα Σοφία)

Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου . Θα αρχίσει στις  11 π. μ.  και θα δώσει την δυνατότητα σ’ όσους συμμετέχουν να βιώσουν μια μέρα της ζωής των Σαρακατσάνων, όχι παρακολουθώντας αλλά συμμετέχοντας.

Μια σειρά από δραστηριότητες της ζωής των Σαρακατσάνων μικρών και μεγάλων θα μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο με γαστρονομία, παραδοσιακά παιχνίδια, ύφανση-γνέσιμο, ντύσιμο καλυβιού, ξυλογλυπτική, τραγούδι και χορό και άλλες δραστηριότητες.

Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας. Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μια μέρα φανταστική όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, μια μέρα χαράς, μια μέρα από Σαρακατσάνους για Σαρακατσάνους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Λαγκαδά.

... Σας περιμένουμε όλους, για να βιώσουμε  τη μαγεία της παράδοσης μας!

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ .