Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε 1η Βιωματική ημέρα Σαρακατσάνικης παράδοσης

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε 1η  Βιωματική ημέρα Σαρακατσάνικης παράδοσης

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο δημαρχείο του Λαγκαδά η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση της 1ης ημέρας Σαρακατσάνικης βιωματικής παράδοσης στα λουτρά του Λαγκαδά, στον οικισμού του Συλλόγου. Η εκδήλωση αποτελεί προέκταση τις Σαρακατσάνικης βιωματικής κατασκήνωσης στην Χαλκιδική και με σκοπό να δημιουργηθούν οι νέοι συντελεστές που θα βοηθήσουν και στη κατασκήνωση για το προσεχές καλοκαίρι.

Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη και θα δώσει την δυνατότητα σ’ όσους συμμετέχουν να βιώσουν μια μέρα της ζωής των Σαρακατσάνων όχι παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας.

Μια σειρά από δραστηριότητες της ζωής των Σαρακατσάνων μικρών και μεγάλων θα μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο με γαστρονομία, παραδοσιακά παιχνίδια, ύφανση-γνέσιμο, ντύσιμο καλυβιού, ξυλογλυπτική, τραγούδι και χορό και άλλες δραστηριότητες.

Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων κεντρικής Μακεδονίας. Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μια μέρα φανταστική όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, μια μέρα χαράς, μια μέρα από Σαρακατσάνους για Σαρακατσάνους.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας και την συμβολή σας!!!!