ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ H ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝH

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ H  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝH

Στα  πλαίσια της άρτιας οργάνωσης και του συντονισμού της κινηματογραφικής  παραγωγής προς τιμήν του Σταυραετού των Αγράφων, Αγραφιώτη Σαρακατσάνου, Αντώνη Κατσαντώνη, πραγματοποιήθηκε, η δεύτερη  ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας  του Ν.  Φθιώτιδος που βρίσκονται στην πόλη της Λαμίας.

Καλεσμένοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων  ( Π.Ο.Σ.Σ)  και φιλοξενούμενοι  της  Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδος, ήταν:  ο Δήμος Άγραφων, η Αμφικτιονία Ακαρνανών  από την Βόνιτσα, η παραγωγός εταιρία WCA PRODUCTIONS AE, η Επιστημονική Επιτροπή της Παραγωγής και φυσικά ο τοπικός σύλλογος Σαρακατσαναίων του  Ν. Φθιώτιδας.

Η οργάνωση της μεγάλης αυτής κινηματογραφικής παραγωγής, συνεχίζεται, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συλλογικότητα, αντικειμενικότητα, ιστορική τεκμηρίωση, κινηματογραφική αισθητική και σεβασμό στην ιστορία μας, στην λαϊκή παράδοση και προπάντων στον ήρωα μας.

Κατά την συνάντηση, εκτός των διαδικαστικών, οικονομικών και τεχνικών θεμάτων, όχι μόνο, οριοθετήθηκε η όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αλλά στελεχώθηκε και η Επιστημονική Επιτροπή της Παραγωγής της ταινίας .

Ο κ. Καψάλης Γεώργιος , π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ορίστηκε ως Επικεφαλής και συντονιστής του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, της πραγματοποίησης  της ταινίας, εκ μέρους του Δ.Σ της  Π.Ο.Σ.Σ.

Ως Μέλη ορίσθηκαν οι κάτωθι:

• Αναστασόπουλος Νικόλαος, επίκουρος καθηγητής Νεώτερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Τσιόδουλος Στέφανος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Μπουμπουρής Κώστας Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ ε. α.  συγγραφέας ως εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων.
  • Μπουμπουρής Ηλίας, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ ε. α.  συγγραφέας και Ιστορικός ερευνητής, ως εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων.

Υπεύθυνος επιστημονικός σύμβουλος της εταιρίας  θα  είναι ο Dr.  Κούκος Ανδρέας Νομικός - ιστορικός, πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Έργου Ιωάννης Καποδίστριας .

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι, την ερχόμενη Άνοιξη να αρχίσουν τα γυρίσματα στους φυσικούς τους χώρους και το   Φθινόπωρο (2019) με την καθοδήγηση της κ. Βίκης Νικολάου  να έχει ολοκληρωθεί η  κινηματογραφική αυτή παράγωγη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η εταιρία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του κυρίου Ιωάννη Τσίτσιου, προσέφερε στους συμμετέχοντες της συνεδρίασης νοστιμότατες παραδοσιακές πίττες και τοπικά εδέσματα. Το Δ.Σ. της  Π.Ο.Σ.Σ. , τους  ευχαριστεί θερμά.