Ευχαριστήρια επιστολή της Π.Ο.Σ.Σ προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη για την επανέκδοση των πρακτικών του 3ου Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Ευχαριστήρια επιστολή της Π.Ο.Σ.Σ  προς τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη για την επανέκδοση των πρακτικών του  3ου Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων,  θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Σαρακατσάνο Δήμαρχο Λαμιέων, κύριο Νίκο Σταυρογιάννη , για την καθοριστική συνεισφορά του με την χρηματοδότηση της δεύτερης έκδοσης των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων, που είχε  πραγματοποιηθεί  στην Λαμία τον Μάρτιο του 2016, με θέμα: «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ - ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

Η επανέκδοση των πρακτικών αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την επιστημονική κοινότητα και μη, καθώς η δημοσίευση τους αποτελεί ένα γεγονός που τιμά και χαροποιεί όλους τους Σαρακατσαναίους αναγνώστες των επιστημονικών κειμένων   και ιδιαίτερα ,  τους εισηγητές  και τους μελετητές.

Με την επανέκδοση των πρακτικών παραδίδουμε στην νέα γενιά μία παρακαταθήκη πολιτιστικού κεφαλαίου αρχών και αξιών.

Την επιστημονική ευθύνη των εκδόσεων έχει  ο κ. Καψάλης Γεώργιος.

Αξιοσημείωτο  είναι ότι η πρώτη έκδοση των πρακτικών είχε χρηματοδοτηθεί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,  κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.