Επανεκδίδεται Ανανεωμένο με νέες προσθήκες από την Π.Ο.Σ.Σ το Βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Επανεκδίδεται Ανανεωμένο με νέες προσθήκες από την  Π.Ο.Σ.Σ  το  Βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Το βιβλίο προτάθηκε για βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.),   προχωρεί άμεσα στην βελτιωμένη επανέκδοση του βιβλίου,  του συγγραφέα και  ιστοριοδίφη  κ. Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα,  του οποίου η  πρώτη απόλυτα επιτυχημένη  έκδοση  έχει  ήδη εξαντληθεί.

Το βιβλίο  που ανέδειξε όχι μόνο  την μεγάλη προσφορά των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του Έθνους, αλλά και τον συνεχή αγώνα για την συνέχεια του Ελληνισμού, προτάθηκε για βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

 Ήταν καθηλωτική η παρουσίαση του βιβλίου και στέφτηκαν με επιτυχία όλες οι εκδηλώσεις ανάδειξης  του. 

Με τις ενδιαφέρουσες αναφορές  του,  επανακυκλοφορεί  με νέα εμπλουτισμένα στοιχεία .  Μέσα από τις γραμμές του, υπηρετείται το επιβαλλόμενο χρέος για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και ταυτόχρονα, ρίχνεται άπλετο φως στη συμβολή των Σαρακατσαναίων στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, όχι μόνο κατά την περίοδο γύρω από το 1821 αλλά και κατά το χρονικό διάστημα του Μακεδονικού Αγώνα και της ολοκλήρωσης της σημερινής Ελλάδας.

 POSS Epanekdosi vivliou Oi sarakatsanaioi stous agwnes tou ethnous ph01

 

POSS Epanekdosi vivliou Oi sarakatsanaioi stous agwnes tou ethnous ph02

Μοίρασε το