Μια εκπομπή γεμάτη ΕΛΛΑΔΑ αφιερωμένη στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Μια εκπομπή γεμάτη ΕΛΛΑΔΑ αφιερωμένη στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων  Σαρακατσαναίων

Αληθινή και ελπιδοφόρα η εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά "Από τόπο σε τόπο "στο μεγάλο αφιέρωμα στις τριήμερες εκδηλώσεις του 39ου Πανελληνίου Ανταμώματος Συλλόγων  Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων.

Μια εκπομπή γεμάτη ΕΛΛΑΔΑ ,που αντιστέκεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με κάθε δυνατό τρόπο .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.) μετά από  πρόσκληση προς όλους τουςΣυλλόγους Σαρακατσαναίων ανά την Ελλάδα ,προς μουσικούς και τραγουδιστές ,έκανε πράξη τα γυρίσματα της εκπομπής "Από τόπο σε τόπο"θέλοντας να δείξει στο Πανελλήνιο και σε όλους τους Έλληνες της Ομογένειας ,την αστείρευτη πολιτιστική κληρονομιά των Σαρακατσαναίων.

Η εκπομπή - η όποια σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  είχε απίστευτη ακροαματικότητα παγκοσμίως  -πραγματικά μάγεψε τους τηλεθεατές και αυτό ,το εισπράξαμε μετά από τα εκατοντάδες μηνύματα ,σχόλια και τηλέφωνα που λάβαμε από όλη την υφήλιο.

Γιατί τα είχε όλα… είχε απίστευτα τοπία, βουνό, έλατα, ποτάμια, βρύσες με γάργαρα νερά, είχε τραγούδι, χορό ,παράδοση, στράτα μέσα στο μαγευτικό δάσος, αυθεντικούς και γνήσιους ανθρώπους, μικρά παιδιά, νεολαία και όλα αυτά μαζί συνέθεσαν το εκπληκτικό αποτέλεσμα ώστε να παρουσιάσουμε ένα αριστούργημα. Μεταδώσαμε με τους χορούς και τη παράδοση μας ,τη πίστη στο μπορούμε ,στο πρέπει , στο θα τα καταφέρουμε .Ο πλούτος κάθε συλλόγου είναι τα μέλη της .Και για την Π.Ο.Σ.Σ. ο πλούτος της είναι οι σύλλογοί της . Όσοι σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ,είχαν τη τύχη να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συλλόγους τους . Δώσανε εξετάσεις και περάσανε με άριστα .Το ευχαριστώ προς όλους είναι λίγο. Για το λόγο ότι τα γυρίσματα - μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εκδηλώσεων του Ανταμώματος -  χρειάστηκαν πολύ χρόνο, κούραση, κόπο. Για να αγγίξει κάτι τη ψυχή σου δε χρειάζονται υπερβολές, αλλά μια καλή παρέα σε έναν ευλογημένο τόπο, μουσική και χορός, φτάνουν και περισσεύουν. ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΛΟΤΗΤΑ! Αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζονται οι αντοχές μας και η πίστη μας, μεταδώσαμε τη σιγουριά ότι ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Μικρό διάλειμμα  το μεσημέρι της Κυριακής  στην  δύσκολη μάχη που πρέπειόλοι μας να δώσουμε. ΒΑΛΣΑΜΟ στις δύσκολες ώρες η εκπομπή για την πλούσια ΣαρακατσάνικηΠαράδοση. Η προσμονή της εκπομπής, διαδρομή, προορισμός, συνεπιβάτες, θυμίζουν το υπέροχο ταξίδι, που το κάθε λεπτό του ,μέτρησε σε αυτή την υπέροχη εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά.

Που θα πάει ? Σύντομα..ΘΑ ΞΑΝΑΧΟΡΕΨΟΥΜΕ!  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.

Απλά και ταπεινά ένα μεγάλο, μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  , σε όλους τους εθελοντές, συντελεστές της εκπομπής και φυσικά στο φίλο –πλέον της  Παράδοσή μας  - λαογράφο κ. Χρήστο Μυλωνά  που κατ’ εξαίρεση της φιλοσοφίας της  εκπομπής  τους , μας  ταξίδεψε σε αυτήν  την  μοναδική  μαγευτική  διαδρομή ….

«Το πολυτιμότερο πράγμα που απέκτησα στην ζωή μου είναι η κληρονομιά της ιστορίας των προγόνων μου».