Δελτίο Τύπου Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ"

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης

Δύο χρόνια και πλέον δουλειάς ανταμείφθηκαν με την ολοκλήρωση των εξωτερικών γυρισμάτων για την κινηματογραφική ταινία του συλλόγου μας.

Η ταινία είναι μυθοπλασία ιστορικής αναπαράστασης για τη ζωή του θρυλικού προεπαναστατικού ήρωα μας, του δικού μας Σαρακατσάνου, του Αντώνη Κατσαντώνη και φέρει το όνομα «Η Κληρονομιά», σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραντίδη και σενάριο του χοροδιδάσκαλου μας, Μπούρα Γεώργιου. Τα γυρίσματα, λοιπόν, έχουν λάβει τέλος και η διαδικασία του μοντάζ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

• Το Ινστιτούτο «Desirez de beaute» (Μαρία Ελευθερίου & Χριστίνα Εξαδακτύλου), για την επιμέλεια του μακιγιάζ.
  • Το εργαστήριο «Το Κονάκι» στη Νάουσα για την δωρεάν παραχώρηση οπλισμού Ελληνικής Επανάστασης (www.konaki.gr) • Τον αγροτουρισμό «Το Αγνάντι» στο Λευκοχώρι Θεσ/νίκης για την δωρεάν παραχώρηση των αλόγων, προκειμένου για τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας (www.aloga.gr) • Την Μπαλασκάκη Ντίνα, για την ενδυματολογική επιμέλεια.
  • Τον Απόστολο Πόλιο για την παραχώρηση φορεσιών, κουστουμιών και άλλων αξεσουάρ, που χρειάστηκαν για τα εξωτερικά γυρίσματα.
  • Τον σύλλογο Αργιθεατών Θεσ/νίκης «Ο Κατσαντώνης», για την πολύτιμη βοήθειά τους με την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
  • Τον σύλλογο Ν. Ημαθίας για τις φορεσιές που μας δάνεισε για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
  • Τον σύλλογο Ν. Κιλκίς για τις φορεσιές που μας δάνεισαν για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων.
  • Toν σύλλογο Φοιτητών Θεσ/νίκης για τις φορεσιές που μας δάνεισαν για τις ανάγκες των εξωτερικών γυρισμάτων.
  • Τον χορευτικό όμιλο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα εξωτερικά γυρίσματα.
  • Το catering «Χούτος» για τη δωρεά των ψημένων αρνιών που μας προσέφερε για τις ανάγκες της τελευταίας μέρας των εξωτερικών γυρισμάτων.
  • Το ψητοπωλείο «Marki’s Food» για τη δωρεά ποικίλων εδεσμάτων που μας προσέφερε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της ταινίας.
  • Κατασκευαστική Εταιρεία «ΕΚΜΕ»

θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κινηματογραφιστές και στο στούντιο φωτογραφίας («Photorama», Δελφών 123) που ανέλαβαν τα γυρίσματα της ταινίας, και ιδιαιτέρως στο συνεργείο μοντάζ που δουλεύει ακατάπαυστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ.

Syl Thessaloniki moto poster