Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ήμασταν από τις πρώτες Ομοσπονδίες που στηρίξαμε δημόσια το ανεπανάληπτο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη και δικαιωθήκαμε.
Ως Σαρακατσαναίοι ήμασταν πρωτοπόροι και δηλώσαμε παρόν σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές και ηθικές διαχρονικές μας αξίες.

Δηλώνουμε παρόν στον αγώνα για την Μακεδονία. Οι πρόγονοι μας Σαρακατσαναίοι διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση του Μακεδονικού Αγώνα και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας, προεξέχοντος του καπετάν Κώστα Γαρέφη και πολλών άλλων διακεκριμένων Σαρακατσάνων οπλαρχηγών.
Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας και δεν απεμπολούμε τις εθνικές και πολιτιστικές κατακτήσεις.
Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την πίστη και την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ξανά ότι θα χρειαστεί ώστε αφενός το όνομα, κι αφετέρου η Μακεδονία μας να παραμείνουν Ελληνικά! Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονία μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο! Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων αποφάσισε να στηρίξει με την ίδια θέρμη και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, διοργανώνοντας εκδρομές, στηρίζοντας άμεσα την προσπάθεια του ελληνικού λαού απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας και την δίκαιη έκφραση της βούλησης του .

 

POSS DT syllalitirio gia tin makedonia stin athina stis 20 ianouariou 2019 poster

Μοίρασε το