5ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

5ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στη θέση Σταυρός. Το Αντάμωμα φέτος είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση και προσάρτηση της Μακεδονίας στο Ελληνικό κράτος. Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις συμμάχους της, Βουλγαρία και Σερβία. Μετά από συνεχείς νίκες του Ελληνικού στρατού, στις 29 Οκτωβρίου 2012 εισήλθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ για την επισημοποίηση της απελευθέρωσης της πόλης του Αγίου Δημητρίου και την προσάρτηση της στο Ελληνικό κράτος.

DSC026420

Οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων της Κεντρικής Μακεδονίας θέλοντας να προβάλουν, να διατηρήσουν και να διαδόσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των προγώνων τους αποφάσισαν το 2008 την διοργάνωση του Ανταμώματος της Κεντρικής Μακεδονίας. Την εποχή όπου υπάρχει βαθιά κρίση αξιών και θεσμών οι Σαρακατσάνοι υψώνοντας τον φλάμπουρα της Σαρακατσάνικης Παράδοσης αντιστεκόμαστε και μεταδίδουμε στις νέες γενιές την παράδοση μας.

Τραγουδούν: Κώστας Νάκας - Απόστολος Ρούντος με την ορχήστρα του Βασίλη Δερβίση

Συνδιοργάνωση των Συλλόγων Σαρακατσαναίων:
Νομού Πέλλας "Μακεδονάχος Γαρέφης"
Νομού Ημαθίας "Οι Σταυραετοί"
Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"
Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου «Ο Σταυραετός»
Νομού Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ"Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Για περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση:

http://www.sarakatsanoi-thess.gr/2012/08/5.html

Για να δείτε την Πρόσκληση και το πλήρες Πρόγραμμα πατήστε στην εικόνα:

 Lightbox Image

 

Μοίρασε το