5ο αντάμωμα Σαρακατσαναιων στα "Χειμαδιά" Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

5ο αντάμωμα Σαρακατσαναιων στα

Για πέμπτη κατά σειρά χρονιά η Σαρακατσάνικη Στάνη θα υποδεχθεί τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους τους στο 5ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά». Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στις 21:00, το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας θα παρουσιάσει σαρακατσάνικους χορούς· θα ακολουθήσει γλέντι με τους Νίκο Γιαννακό, Χρήστο Γατσέλο, Κώστα Γαρέφη στο τραγούδι και τον Γιώργο Τσουμάνη στο κλαρίνο.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 20:30 με την ομιλία του Δημήτρη Τάγκα, γραμματέα της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, για την εκπαίδευση των Σαρακατσαναίων. Θα ακολουθήσει απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών από τη χορωδία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας και θα συνεχίσουν τα χορευτικά τμήματα των προσκεκλημένων συλλόγων Θεσπρωτίας, Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας, καθώς και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Θα ακολουθήσει γλέντι με τους τραγουδιστές Κώστα Νάκα, Νίκο Γιαννακό, Κώστα Γαρέφη και τον Γιώργο Τσουμάνη στο κλαρίνο.
Παράλληλα, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου θα παρουσιάσει το πλούσιο εκδοτικό της έργο και θα εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις μας με έκθεση φωτογραφίας. Από το Σύλλογο Πρέβεζας θα γίνεται καταγραφή των στοιχείων των Σαρακατσαναίων της περιοχής και θα παρουσιαστεί εποπτικό υλικό με ήθη και έθιμα των Σαρακατσαναίων. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την παράδοση μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, που ειδικά φέτος, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο δασκαλοκάλυβο.
Και οι δυο ημέρες θα πλαισιώνονται από ποικίλες εκδηλώσεις αλλά και καλό φαγητό και ποτό. Είσοδος, γλέντι και χορός ελεύθερα μέχρι το πρωί...

 Για να δείτε την Πρόσκληση και το πλήρες Πρόγραμμα πατήστε στις εικόνες:


Lightbox Image
 Lightbox Image

 

 

Μοίρασε το