"ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100"

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. με τους χοροδιδασκάλους των 4 συλλόγων Σαρακατσαναίων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης(Φοιτητών, Ένωσης, Λαγκαδά, Κορδελιού) με σκοπό

την οργάνωση των χορευτικών και των τραγουδιών που θα ακουστούν στην εκδήλωση «Χορεύοντας για τα 100» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 4.00 μμ με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία και ομοσπονδίες και στην οποία θα συμμετέχει και η ομοσπονδία μας με χορευτικά τμήματα από τους 4 συλλόγους του νομού. Πιο συγκεκριμένα, στην Π.Ο.Σ.Σ. δόθηκε ο χώρος της πλατείας Ναυαρίνου, όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από Σαρακατσάνικη ορχήστρα και Σαρακατσάνους τραγουδιστές. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συνάντηση όλων των πολιτιστικών ομοσπονδιών στη λεωφόρο Νίκης όπου όλες μαζί εκεί, θα οδηγηθούν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης χορεύοντας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. καλεί τους Σαρακατσαναίους της Θεσσαλονίκης και των λοιπών πόλεων της Μακεδονίας καθώς και οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να παρευρεθεί στη σπουδαία αυτήν εκδήλωση, να δώσει το παρόν και να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα.