Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς

Σάββατο, 06 Μαΐου 2017. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ευχαριστήρια επιστολή

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής - Πειραιώς ''Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ'' ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, για την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα που εκδόθηκε από την Π.Ο.Σ.Σ. με θέμα : «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».

Συγκεκριμένα,
• Το τμήμα γερόντων τους Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής - Πειραιώς που αποτελείτο από τους: Ηλ. Κουτσουπιά, Παν. Τσιόπο, Ευαγ. Ζυγούρη, Γεωρ. Μητράκο, Βασ. Ζυγογιάννη, Νικ. Καλαμίδα, Στ. Κόπανο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τραγούδησαν - χόρεψαν Σαρακατσάνικα Κλέφτικα τραγούδια.
• Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλη για την προσφορά του στο σύλλογο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
• Τη Διεύθυνση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για την υπέροχη φιλοξενία τους, καθώς και για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.
• Τον Δημήτριο Στεργίου – Καψάλη, Δήμαρχο Πεντέλης για την ευγενική προσφορά - χορηγία του.
• Τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» για την ευγενική προσφορά των φορεσιών.
• Τον Αρχαιολόγο, πρώην Διευθυντή Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας Νικ. Καλτσά για τον συντονισμό της θεατρικής ομάδας που παρουσίασε το δρώμενο «Η Κλεφταρματολική Σύναξη στην ακτή Μαγεμένου Λευκάδας».

Επίσης ευχαριστεί:
• Τον Δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Κόκκαλη παρουσιαστή και συντονιστή του προγράμματος για την εθελοντική συμμετοχή του και για τον άψογο τρόπο παρουσίασης της εκδήλωσης.
• Την Ασπασία Μπούρχα Σαμουρέλη για την έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Προσωπικά Βιώματα και μνήμες, ιστορίας ρύσις ... ζωγραφικής ρήσις» που λειτούργησε στο χώρο του πολεμικού Μουσείου Αθήνας.
• Την Κατερίνα Καλτσά αφηγήτρια της ζωής και των κατορθωμάτων του Κατσαντώνη.
• Την Θεατρολόγο Ευθ. Ζυγογιάννη για την εθελοντική της προσφορά και απασχόληση στο Δρώμενο.
• Τα θεατρικά και χορευτικά τμήματα του συλλόγου για την συμμετοχή τους στο δρώμενο «Κλεφταρματολική σύναξη», ΄καθώς και τα κοριτσια που συνδράμανε με την παρουσία τους στην εκδήλωση.
i. Ζιαζιά Κωνσταντίνο, Στρατηγό, Ε.Α. πρώην Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού. Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού.
ii. Καλτσά Νικόλαο ,Αρχαιολόγο, Πρώην Διεθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας.
iii. Στεργίου -Καψάλη Δημήτριο, Δήμαρχο Πεντέλης και πρόεδρο Σαρακατσάνων Πεντελικού Όρους.
iv. Χρήστου Αθανάσιο, Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας.
v. Κατσαρό Νικόλαο Πρώην υπουργό και πρώην πρόεδρο της βουλής

Τέλος, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής - Πειραιώς ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, τα Δ.Σ των Συλλόγων Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα, τους εκπροσώπους της εκκλησίας της Ελλάδος, τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.