Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην πόλη της Λάρισας. Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Μουτσιάνα Γεώργιο για την έκβαση της διαδικασίας παράδοσης παραλαβής από το απερχόμενο Δ.Σ. Στην συνέχεια έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη του Δ.Σ. ως εξής:

• Υπεύθυνος ανταμωμάτων: Κυργιάννης Κωνσταντίνος
  • Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων: Γκόγκος Γεώργιος
  • Υπεύθυνοι Πανελληνίου Ανταμώματος: Γιαννακός Κωστής, Παππάς Κωνσταντίνος
  • Υπεύθυνος προγράμματος χορηγιών: Γκόγκος Γεώργιος
  • Υπεύθυνος Σαρακατσάνων εξωτερικού: Νάστος Σπύρος
  • Υπεύθυνος ραδιοφώνου: Γιαννακός Κωστής
  • Υπεύθυνη νομικής υποστήριξης: Ζαραλή Μαρία
  • Υπεύθυνος νεολαίας: Βασιλούδης Χρήστος
  • Υπεύθυνος προγράμματος εθελοντισμού: Παππάς Κωνσταντίνος
  • Υπεύθυνοι ιστοσελίδας: Γιαννακός Κωστής, Νάστος Σπύρος
  • Υπεύθυνοι εφημερίδας: Καρυώτης Αθανάσιος, Νάστος Σπύρος.

Ακολούθως παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. το πρόγραμμα εθελοντισμού της Π.Ο.Σ.Σ. το οποίο θα κοινοποιηθεί σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Π.Ο.Σ.Σ. για την προσέλκυση εθελοντών οι οποίοι θα υποστηρίζουν της εκδηλώσεις και το έργο της Π.Ο.Σ.Σ. ως υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος από το Δ.Σ. ορίστικε το μέλος Παππάς Κωνσταντίνος. Για την αναβάθμιση του πολιτιστικού προιόντος της Π.Ο.Σ.Σ. εκτός από το πρόγραμμα εθελοντισμού αποφασίστηκε η επανεργοποίηση της επιστημονικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ. με πρωτοβουλία του Προέδρου και η δημιουργία επιτροπής νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ., όπως είχε εισηγηθεί η ομάδα των εισηγητών της 3ης Πανελλήνια Συνδιάσκεψης Σαρακατσάνικης Νεολαίας με επιστολή της στην Π.Ο.Σ.Σ., και ορίστηκε συντονίστρια της επιτροπής η πρώην γενική γραμματέας του Συνδέσμου Σαρακατσάνων Λάρισας και εισηγήτρια στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Σαρακατσάνικης Νεολαίας Καρατάσου Ειρήνη και υπεύθυνο από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. τον γενικό γραμματέα Βασιλούδη Χρήστο. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν νέοι σαρακατσάνοι απ' όλη την Ελλάδα και κατόπιν επικοινωνίας με τους συλλόγους μέλη θα ανακοινωθεί η σύνθεση της.

Το βασικό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η διοργάνωση του 32ου Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσάνων στο Περτούλι Τρικάλων το οποίο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 22-23-24 Ιουνίου 2012 ενώ συζητήθηκαν και τα οργανωτικά θέματα του ανταμώματος καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το φετινό Αντάμωμα αποφασίστηκε να αφιερωθεί στους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου μέσα στους οποίους υπήρχαν και πολλοί Σαρακατσάνοι οπλαρχηγοί. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τους υπεύθυνους της εφημερίδας το νέο μοντελό λειτουργίας της το οποίο αποφασίστηκε να είναι σε μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας μέσω της νέας ιστοσελίδας της ομοσπονδίας ένω η έντυπη έκδοση της θα εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο μια την περίοδο του Πανελληνίου Ανταμώματος και μία στις αρχές του χρόνου. Παράλληλα αποφασίστηκε να ηγηθεί η Π.Ο.Σ.Σ. της προσπάθειας πολιτιστικών φορέων και επαρχιακού τύπου για επαναφορά της ταχυδρομικής ατέλειας στις έντυπες εκδόσεις τους πράγμα που θα έδινε νέα πνοή στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας.