Συνεδρίαση της Π.Ο.Σ.Σ.12-09-2012

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Συνεδρίαση της Π.Ο.Σ.Σ.12-09-2012

Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μμ, έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη διοικητικό συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κ. Μουτσιάνα Γεωργίου στα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι ήταν το 6ο διοικητικό συμβούλιο από την εκλογή της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας(Μάρτιος 2012), γεγονός που δείχνει την πρόθεση των μελών να παράξουν θετικό έργο για την προβολή των Σαρακατσαναίων αλλά και την πολύ καλή και φιλική σχέση μεταξύ των μελών του συμβουλίου. Η διάρκεια της συνεδριάσεως, λόγω των πολλών θεμάτων και της διεξοδικής συζήτησής τους ήταν άνω των 6 ωρών.
Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν τα παρακάτω:
1. Ανάγνωση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων τα οποία υπογράφθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ.
2. Συντονισμός δράσης των μελών του Δ.Σ για την φθινοπωρινή περίοδο.
3. Απολογισμός των περιφερειακών εκδηλώσεων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων που έλαβαν χώρα καθώς και του Ανταμώματος που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας(Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β). να σημειωθεί ότι υπήρξε, για πρώτη φορά, παρουσία κλιμακίου της Π.Ο.Σ.Σ. σε όλες τις εκδηλώσεις και ανταμώματα Σαρακατσαναίων. Επίσης η Π.Ο.Σ.Σ. διοργάνωσε εκδρομές στην Πελοπόννησο αλλά και στη Βουλγαρία για τα δύο ανταμώματα στις περιοχές αυτές.
4. Τυχόν εκμετάλλευση του παραχωρηθέντος οικοπέδου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων- Αναζήτηση λύσεων και παρουσίαση προτάσεων για δημιουργία παραδοσιακού οικισμού(κονάκια-στάνες-μπατζαριά κτλ).
5. Δημιουργία επιτροπής νεολαίας Σαρακατσαναίων- στελέχωσή της από εκπροσώπους όλων των συλλόγων
6. Κλειστή τύπου εκδήλωση που θα διοργανώσει η Π.Ο.Σ.Σ. αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης(θα περιλαμβάνει ομιλίες για την προσφορά των Σαρακατσαναίων στο Μακεδονικό Αγώνα, θεατρικό για τη σύλληψη του Μακεδονομάχου καπετάν Κ. Γαρέφη στο τσελιγκάτο του Καραφιλιά, συναυλία τραγουδιού). Επίσης συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Σ. με χορευτικά από τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων του νομού Θεσσαλονίκης(Φοιτητών, Ένωσης, Λαγκαδά, Κορδελιού) στην πλατεία Ναυαρίνου 13 Οκτωβρίου 2012.
7. Ενημέρωση για την οργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Σαρακατσαναίων στην πόλη της Λάρισας από εκπρόσωπο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας.
8. Λειτουργία και οργάνωση του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Ομοσπονδίας-Xειμερινή έκδοση έντυπης εφημερίδας-Nέα μορφή της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας (ήδη είναι αναρτημένη στην ίδια διεύθυνση:www.e-sarakatsanos.gr)
9. Εκτενής συζήτηση και προβληματισμοί για τους Σαρακατσαναίους που κατοικούν μόνιμα στη Βουλγαρία όσον αφορά τον κίνδυνο απαλοιφής των ελληνικών στοιχείων όπως είναι η γλώσσα και τα έθιμα της γνήσιας ελληνικής φυλής μας.
10. Διοργάνωση επιχειρηματικού FORUM από την Π.Ο.Σ.Σ. και την Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β. στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία
11. Ανακοίνωση και δημοσίευση χορηγικού πακέτου για τους επαγγελματίες Σαρακατσάνους και μη, που ενδιαφέρονται να διαφημίσουν την επιχείρησή τους ή την εταιρεία τους στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο, στην ιστοσελίδα, σε ειδικά σημεία στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι, όπως και αναφορά και παρουσίαση της επιχείρησης σε κάθε επίσημη εκδήλωση που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Σ.
12. Προσπάθεια ανασύστασης των Συλλόγων Σαρακατσαναίων φοιτητών που παραμένουν ανενεργοί(Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος)