Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" σας προσκαλεί στη Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00 μ.μ., στη Μονή Λαζαριστών - Σταυρούπολη. Αφιέρωμα στη Σαρακατσάνα Μάνα.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
Γαρέφης Κώστας, Γιαννακός Νίκος, Γρίβα Γιώτα, Δροσάκης Δημήτρης, Λοκοβίτης Γιάννης, Μπόνιας Σταύρος, Νάκας Κώστας και Σερμπέζης Βασίλης.
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" θα διοργανώσει για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης συναυλία, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη "Σαρακατσάνα Μάνα". Η οικογένεια αποτελούσε την κυριότερη κοινωνική ομάδα γύρω από την οποία οργανόνωνταν και δρούσαν όλα τα άτομα και οι λοιπές ομάδες των Σαρακατσαναίων. Παρότι πατριαρχική η Σαρακατσάνικη οικογένεια, η γυναίκα και ιδίως η μάνα έχρηζε σεβασμού , καθώς επωμίζονταν βαρύ φορτίο. Η Σαρακατσάνα μάνα ήταν μια αφανής ηρώιδα της καθημερίνης ζωής, υπηρετώντας την οικογένεια της με θρησκευτική ευλάβεια και προσήλωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος σας προσκαλεί στη Συναυλία Σαρακατσάνικου Τραγουδιού την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στις 20:00 μ.μ., στη Μονή Λαζαριστών.