Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Σ με θέμα την εκδήλωση στο Α.Π.Θ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Σ με θέμα την εκδήλωση στο Α.Π.Θ για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας ( Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος, Κυργιάννης Κωνσταντίνος, Βασιλούδης Χρήστος, Καρυώτης Αθανάσιος) με τους κ. Γιαννιώτη Θεόδωρο(επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.), Κουτσοκώστα Ιωάννη, Γαρούφα Δημήτριο και Γαλατά Αθανάσιο) ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ..

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μουτσιάνας Α. Γεώργιος. Θέμα της συζήτησης που διεξήχθη μεταξύ των προηγουμένων ήταν η μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο να περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τη μεγάλη συνεισφορά των Σαρακατσαναίων και των τσελιγκάτων τους στο Μακεδονικό αγώνα. Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε να παρουσιαστεί ένα μικρό θεατρικό που αφορά τον οπλαρχηγό Κώστα Γαρέφη καθώς και τα τραγούδια και οι χοροί που θα παρουσιαστούν. (αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθεί προσεχώς).

Lightbox Image

Το υλικό που έχει συγκεντρώσει ο καθένας από τους προσκεκλημένους της Ομοσπονδίας στη συνάντηση αυτή και το οποίο σχετίζεται με αναφορές, τραγούδια και ποιήματα για την πολύτιμη βοήθεια των Σαρακατσαναίων στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλο και πολύτιμο. Για το λόγο αυτό η βοήθεια των ανθρώπων αυτών κρίθηκε πολύτιμη και αναγκαία για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

 

Μοίρασε το