Συνάντηση Π.Ο.Σ.Σ. και Δ.Σ. Συλλόγου Λάρισας

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Συνάντηση Π.Ο.Σ.Σ. και Δ.Σ. Συλλόγου Λάρισας

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τα μέλη του Δ.Σ. του συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Λάρισας « ο Κατσαντώνης ».

Η συνάντηση έγινε στα γραφείου του συνδέσμου όπου τα μέλη του Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου είχαν ετοιμάσει παραδοσιακές στριφτόπιτες ως ένδειξη φιλοξενίας στα μέλη της Π.Ο.Σ.Σ., γεγονός που δείχνει τις αγαστές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ομοσπονδία με όλους τους συλλόγους Σαρακατσαναίων και πιο συγκεκριμένα με το σύλλογο «ο Κατσαντώνης». Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές, που τα μέλη της Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν την πόλη της Λάρισας με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συλλόγων αλλά και τη συζήτηση καίριων ζητημάτων που αφορούν το μέλλον των συλλόγων και την οργάνωσή τους.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ. Σταυροθόδωρο Γεώργιο και τα μέλη του συνδέσμου της Λάρισας που έχουν επιμεληθεί την οργάνωση του πανελληνίου οργανωτικού συνεδρίου Σαρακατσαναίων. Σκοπός της συζήτησης-ενημέρωσης ήταν το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και οργανωτικά θέματα όπως ο θεματικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι εισηγήσεις των συνέδρων στο οργανωτικό πανελλήνιο συνέδριο το Μάρτιο που θα λάβει χώρα στη Λάρισα.

Η συζήτηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα, ανταλάχθηκαν ιδέες και προτάσεις για το συνέδριο οι οποίες θα ληφθούν υπόψιν τόσο από την Ομοσπονδία (η οποία είναι υπεύθυνη και για τις εισηγήσεις που θα γίνουν και για την τρίτη ημέρα του συνεδρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των συλλόγων) όσο και από τα μέλη του συλλόγου που έχει αναλάβει την οργάνωση του οργανωτικού συνεδρίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης αυτής πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιου των μελών της Ομοσπονδίας με αφορμή τόσο το οργανωτικό συνέδρο όσο και εσωτερικά θέματα οργάνωσης που αφορούν την έκδοση του χειμερινού φύλου της εφημερίδας, την ηλεκτρονική εφημερίδα καθώς και την παρουσία της Π.Ο.Σ.Σ. στους ετήσιους χορούς των συλλόγων που έπονται.