Περιφερειακή συνάντηση συλλόγων Αττικοβοιωτίας- Εύβοιας - Φθιώτιδας - Πελοποννήσου με το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συλλόγων Σαρακατσαναίων της Στερεάς Ελλάδος με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας για συναντήσεις με τους συλλόγους Σαρακατσαναίων ανά γεωγραφική περιοχή. Να σημειώσουμε ότι προηγήθηκαν συναντήσεις με τους Συλλόγους της Θεσσαλίας, της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Δυτικής Ελλάδος και της κεντρικής Μακεδονίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αφορούσαν το ρόλο της Π.Ο.Σ.Σ. και τη συνεργασία με τους Συλλόγους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι, το οργανωτικό συνέδριο το οποίο είναι στα τέλη Μαρτίου στη Λάρισα και τη σημασία που έχουν τα εκάστοτε συνέδρια όπως και θέματα γενικού περιεχομένου που έθεσαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά το ρόλο της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος κ. Μουτσιάνας Γεώργιος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, την προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα καθώς και τη συνεργασία που επιχειρεί να εδραιώσει η Π.Ο.Σ.Σ. με όλους τους συλλόγους. Οι παρευρισκόμενοι σύλλογοι εκφράστηκαν με θερμά λόγια για το έργο που καταβάλλει η Ομοσπονδία στη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο και ευχαρίστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. για την πρωτοβουλία που πήραν για τη συνάντηση αυτή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα στον Αυλώνα Αττικής όπου υπάρχει και ο τοπικός σύλλογος. Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αυλώνα, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Μαντουδίου Ευβοίας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Αθήνας, η Αδελφότητα εν Αθήναις Σαρακατσαναίων της Ηπείρου, ο Πανελλαδικός Σύλλογος της Αθήνας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάρης Αττικής, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βοιωτίας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων της Θήβας. Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός Μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας του συλλόγου Σαρακατσαναίων του Αυλώνα όπου συμμετείχε και η Π.Ο.Σ.Σ. μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου κ. Θωμά Μαρκοδημήτρη.