Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων "Λειβαδίτης 2012"

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Έπειτα από συμφωνία στη σύσκεψη των συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσάνων στον οικισμό των Σαρακατσάνων στο Λειβαδίτη Ξάνθης στις 28/7/2012, αφού καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες από το σύλλογο Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» να το διοργανώσει.

Με την υποστήριξη των Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Αντάμωμα.
Σε αυτή μας την προσπάθεια στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου μας , όχι μόνο ηθικά αλλά και με τις γενναίες χορηγίες τους. Γνωρίζουμε άλλωστε πως η λειτουργία και η κάθε δράση του συλλόγου δε θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των φίλων του.
Η θεματική του Ανταμώματος ήταν η ζωή τού Κατσαντώνη, από τα Βαφτίσια μέχρι τα πρώτα Φτερουγίσματα. Πραγματοποιήθηκε δρώμενο αναπαράστασης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κατσαντώνη στο χώρο του Ανταμώματος και ακολούθησε η παρουσία των χορευτικών συλλόγων και της χορωδίας γερόντων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Σερρών.
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης" ευχαριστεί τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων (ΠΟΣΣ) και τον σύλλογο Σαρακατσάνων Σερρών για την παρουσία τους και την κυρία Στάντσιου από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και το χορευτικό της για την συμμετοχή τους.

Μοίρασε το