Κορυφώνονται οι εργασίες για το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Κορυφώνονται οι εργασίες για το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες όσον αφορά την οργάνωση του 33ου Ανταμώματος. Χθες, Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, επισκέφθηκε την περιοχή του Περτουλίου σύσσωμο το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το σύλλογο επαγγελματιών ορεινού όγκου Ελάτης-Περτουλίου. Το Δ.Σ. συζήτησε με τους επαγγελματίες, σύμφωνα πάντα με όρους ανταποδοτικότητας, θέματα που αφορούν τη φιλοξενία των επισκεπτών, τη διαφήμιση που θα γίνει για το Αντάμωμα, τις τιμές που πρέπει να διαμορφωθούν προς όφελος των επισκεπτών και της Ομοσπονδίας αλλά και των επαγγελματιών. Η συζήτησε έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε  συμφωνία στα θέματα που τέθηκαν.

Αργότερα, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. κατευθύνθηκαν προς τα λιβάδια Περτουλίου. Μαζί τους παραβρέθηκαν και μέλη των συλλόγων Σαρακατσαναίων Λάρισας και Μαγνησίας. Οι σύλλογοι αυτοί θα έχουν. πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά τα δρώμενα τα οποία θα παρουσιαστούν στις τριήμερες εκδηλώσεις του Ανταμώματος, τα οποία θα έχουν θέμα τη σαρακατσάνικη χαρά. Επίσης, μαζί μας ήταν και τα μέλη του συλλόγου Τρικάλων. Ο σύλλογος αυτός είναι ο συνδιοργανωτής, ουσιαστικά, του Ανταμώματος προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην επιτυχημένη οργάνωση του Ανταμώματος κάθε χρόνο.

 Επιχειρήθηκε σχεδιασμός του χώρου του Ανταμώματος, για παράδειγμα σε ποιο σημείο θα στηθούν τα κονάκια. Φέτος, λόγω των εθίμων που θα παρουσιαστούν, θα στηθούν σε δυο μεριές του χώρου κονάκια( γαμπρού και νύφης), οπότε αλλάζει κατά πολύ, από άλλες χρονιές, η χωροθέτηση. Ακόμη,  για πρώτη φορά, θα υπάρξει μέριμνα για τα άτομα, κυρίως μικρής και μεγάλης ηλικίας, ώστε να αποφύγουν την έκθεση τους στον ήλιο, κατασκευάζοντας τέντα, κοντά στο χώρο όπου παραμένουν τα χορευτικά τμήματα. 

Στον χώρο του ανταμώματος βρισκόταν και ο υπεύθυνος τεχνικός παραγωγής του ΘΕΣΣΑΛΊΑ TV έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό αποτέλεσμα για την απευθείας μετάδοση του ανταμώματος που θα γίνει την Κυριακή 30 Ιουνίου από 10.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Τέλος, το Δ.Σ, της Ομοσπονδίας, είχε συνάντηση με το Δασάρχη Περτουλίου. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα. Στη συζήτηση που έλαβε χώρα, ο Δασάρχης δέχτηκε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας που αφορούσαν παραχώρηση του σαλέ, για τη φιλοξενία των Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας, παραχώρηση ποσότητας ξυλείας και διεύρυνση του χώρου κατασκήνωσης.

Πλέον, απομένουν μικρές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των προετοιμασιών του Ανταμώματος. Σύντομα, θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας το αναλυτικό πρόγραμμα του Ανταμώματος καθώς και πληροφορίες σίτισης(κατάλογος προϊόντων και τιμών) στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις.

Μοίρασε το