Κοινή Συνεδρίαση Π.Ο.Σ.Σ. – Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β.

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Κοινή Συνεδρίαση Π.Ο.Σ.Σ. – Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β.

Το Σάββατο 12/05/2012, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ξάνθης έλαβε χώρα κοινή συνεδρίαση της Π.Ο.Σ.Σ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με την ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν εντόνως και τις δύο Ομοσπονδίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά των Σαρακατσάνων που διαμένουν στη γειτονική χώρα και τις ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν για την επίλυση του προβλήματος αυτού. Ενώ, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν η δημιουργία ενός forum μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών και του Επιμελητηρίου, η ηλεκτρονική εφημερίδα και το ραδιόφωνο, η διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων, κ.λ.π.

Επιπλέον, συζητήθηκε η συμμετοχή της Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β. στο 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα στο Περτούλι και στο 1ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Σαρακατσάνικης Νεολαίας.

Οι αποφάσεις που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι οι ακόλουθες:

• Δημιουργία forum συνεργασίας Π.Ο.Σ.Σ. – Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β.
  • Η Π.Ο.Σ.Σ. ανέλαβε την υποχρέωση να πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες και υποχρεωτικές διαδικασίες, ώστε να λάβουν κάποια άτομα την απαραίτητη «πιστοποίηση» για να διδάξουν την Ελληνική γλώσσα στα Σαρακατσανόπουλα της γειτονικής χώρας. Επιπλέον, ανέλαβε την υποχρέωση να εντοπίσει κατασκηνώσεις, οι οποίες θα φιλοξενούν στη χώρα μας για σύντομο χρονικό διάστημα τα Σαρακατσανάκια της Βουλγαρίας.
  • Συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Π.Ο.Σ.Σ., με την έντονη παρουσία της Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β. Επιπροσθέτως, οι δύο Ομοσπονδίες θα συνεργαστούν και στην ηλεκτρονική εφημερίδα που δημιουργεί η Π.Ο.Σ.Σ. με την παρουσία της Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β. μέσω ανακοινώσεων, άρθρων, κ.λ.π.
  • Η διεξαγωγή κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία.