Κοινή Συνεδρίαση Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ. και Συλλόγου Λάρισας για την καλύτερη προετοιμασία του συνεδρίου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην πόλη της Λάρισας, συγκεκριμένα, στα γραφεία του συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Λάρισας «ο Κατσαντώνης».

Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. δώθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της πόλης, την οποία παραχώρησε ο Δήμαρχος της Λάρισας. Στη συνέντευξη αυτή συζητήθηκε το 23ο πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων Σαρακατσαναίων το οποίο διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος, σε συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία. Αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου της Λάρισας κ. Γεώργιος Σταυροθόδωρος καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και μίλησε για την ιστορία του συλλόγου, ο οποίος είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πρώτος σύλλογος Σαρακατσαναίων της Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Γεώργιος Μουτσιάνας έκανε λόγο για την ιστορία της Ομοσπονδίας, τη σαρακατσάνικη παράδοση στη σύγχρονη εποχή και κατόπιν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το συνέδριο καθώς και τα συμεράσματα τα οποία βγήκαν από προηγούμενα συνέδρια. Για την περαιτέρω οργάνωση μίλησε ο υπεύθυνος συνεδρίου εκ μέρους της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Νάστος Σπύρος. Αργότερα, η γραμματέας του συλλόγου Λάρισας, κα Καρατάσιου Ειρήνη, εξήγησε το πρόγραμμα του συνεδρίου, τις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου καθώς και άλλα οργανωτικά θέματα που ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μαζί με τα μέλη του συλλόγου της Λάρισας επισκέφθηκαν τις αίθουσες όπου θα γίνει το συνέδριο και η γενική συνέλευση καθώς και το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν οι σύνεδροι και οι επισκέπτες του συνεδρίου.

Τέλος, όπως αναφέρουμε αρχικώς, έλαβε χώρα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στα γραφεία του τοπικού συλλόγου. Η θεματολογία του διοικητικού συμβουλίου αφορούσε το διαδικτυακό ραδιόφωνο της ομοσπονδίας και τη στελέχωσή του, την εκλογή της νέας επιστημονικής επιτροπής και το ρόλο που πρέπει να αναλάβει, την ηλεκτρονική εφημερίδα που θα ξεκινήσει άμεσα καθώς και το 33ο πανελλήνιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων και την οργάνωσή του. Βέβαια, το θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν το 23ο συνέδριο στη Λάρισα( 29, 30, 31 Μαρτίου), όπου έγινε αναφορά σχετικά με την πρόοδο των εργασιών από τα μέλη του τοπικού συλλόγου και τα μέλη της Π.Ο.Σ.Σ.(Νάστος Σπύρος, Παππάς Κων/νος) τα οποία έχουν αναλάβει την οργάνωση.

Να σημειώσουμε ότι το Δ.Σ. αυτό ήταν το τρίτο το οποίο πραγματοποιείται στη Λάρισα.