Ευχαριστήριο Μήνυμα της Π.Ο.Σ.Σ προς τους συντελεστές της εκδήλωσης της 11ης Νοεμβρίου

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. Για το λόγο αυτό, θα αναφερθούν, παρακάτω, ονομαστικά όλα τα άτομα που

προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην εκδήλωση και είχαν ουσιαστική συμμετοχή στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης της Π.Ο.Σ.Σ. για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και τη συμβολή των Σαρακατσαναίων σε αυτήν.

Αρχικά, η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως όλους τους τραγουδιστές που έδωσαν το παρόν αποδεχόμενοι ευχαρίστως το κάλεσμά του Δ.Σ. και την παράκληση να είναι ντυμένοι με σαρακατσάνικες παραδοσιακές φορεσιές. Οι τραγουδιστές που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Nίκος Γιαννακός, Γιώργος Γραβάνης, Αποστόλης Ρούντος, Σπύρος Γιαννιός, Κώστας Κόνιαρης, Γιάννης Λοκοβίτης, Μίλτος Αλαφροπάτης, Γιώργος Χατζής, Δημήτρης Αχνούλας, Δημήτρης Χατζηπλής, Κώστας Ιγγλέζος, Γιώργος Γόγολος, Κώστας Γαρέφης.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους Σαρακατσάνους μουσικούς οι οποίοι, επίσης, ήταν άπαντες ντυμένοι με τη σαρακατσάνικη φορεσιά. Οι Σαρακατσάνοι μουσικοί που συμμετείχαν στην ορχήστρα της εκδήλωσης ήταν οι εξής: στο κλαρίνο Bασίλης Δερβίσης, Τσουμάνης Αλέξανδρος, Κώστας Γίώργος, στο βιολί Κούρτης Δημήτριος, στο λαούτο Νεοφώτιστος Λάκης.

Ακόμη, δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε ονομαστικά τα παιδιά που αποτέλεσαν τους ηθοποιούς του σπουδαίου δρώμενου του θανάτου του μεγάλου Μακεδονομάχου καπετάν Κώστα Γαρέφη. Οι νέοι, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πολύ ωραίο αυτό θεατρικό, ήταν οι εξής: καπετάν Κώστας Γαρέφης ο Σαμαράς Δημήτριος, τσέλιγκας Σουλτογιάννης ο Δουζδαμπάνης Μάρκος, τσέλιγκας Φαρμάκης ο Μπεχτσής Δημήτριος, τσέλιγκας Ζαραλής Μήτρος ο Σίμος Δημήτριος, Καρατάσος (βούλγαρος κομιτατζής) ο Αβραμίδης Γιάννης, τσέλιγκας Γιαννακούλας ο Γεωργούσης Ζαχαρίας, Κίτσος ο Μπάρμπας Γιώργος, Πασαγιώργης ο Κοκκώνης Κωνσταντίνος, , Μαρία (κόρη Μπαλάσκα) η Γούλα Πηνελόπη, Τασούλα Μπαλάσκα η Κατρή Αγγελική, ψυχογιός ο Βασιλόπουλος Δημήτρης, βούλγαρος σκοπός α' ο Αλέξανδρος Σπανός, βούλγαρος σκοπός β' ο Δαλακούρας Νίκος και η μικρή που κερνούσε τους τσελιγκάδες η Χρύσα Μουτσιάνα. Αφηγήτρια η Στρίβα Όλγα. Στο μοιρολόγι ήταν η Λοκοβίτου Χρυσούλα, Κοντονάσιου Αγλαΐα και Μπαλάσκα Κατερίνα.

Πρωτεργάτης, βέβαια, του θεατρικού αυτού δρώμενου ήταν ο Σαρακατσάνος σκηνοθέτης και ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε, κ. Αναστάσιος Πανταζής. Πολύτιμη και η συμβολή, όμως, του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα που επιμελήθηκε το σενάριο. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Επίσης, ευχαριστούμε τους κυρίους Γιαννιώτη Θεόδωρο, Ιωάννη Κουτσοκώστα, Δημήτριο Γαρούφα και Γαλατά Αθανάσιο, που συνεργάστηκαν με την Ομοσπονδία για την διεκπεραίωση της εκδήλωσης και την επιτυχή έκβαση της.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί επίσης, τους εθελοντές της εκδήλωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους συνέβαλαν στην πολύ καλή οργάνωση της εκδήλωσης. Οι εθελοντές της Π.Ο.Σ.Σ. ήταν οι εξής: Λαφατζής Κώστας του Ιωάννη, Γαμβρόπουλος Συμεών, Τσακούμης Αθανάσιος, Καρυώτης Ευάγγελος, Αναστασίου Ρίτσα, Κωστούλα Σοφία, Καρυώτου Μαρία, Παγώνη Όλγα, Παπαχρήστου Ιωάννης, Λαφατζής Κώστας του Διονυσίου και Τσακνής Παναγιώτης.

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους Σαρακατσαναίων της Ένωσης, των φοιτητών Θεσσαλονίκης, του Ελευθερίου Κορδελιού, του Λαγκαδά που χόρεψαν και τραγούδησαν αλλά και του Βάλτου-Ξηρόμερου-Ευρυτανίας, τα μέλη του οποίου έκαναν μια τόσο μεγάλη απόσταση ώστε να δηλώσουν βροντερό παρόν στη μεγάλη αυτήν εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον κ. Βασίλη Καραμανλή ως διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, ο οποίος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστα Απόστολο μας παραχώρησαν δωρεάν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Επίσης, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. ευχαριστεί προσωπικά τον κ. Μουτσιάνα Ιωάννη για την προσφορά του μπουφέ, με αναψυκτικά και εδέσματα, που οφείλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων.

Τέλος, η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τους δύο  παρουσιαστές της εκδήλωσης, κα Βασιλική Καραγιάννη και κ. Γεώργιο Τερζόγλου.

Βέβαια η εκδήλωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την προσφορά των χορηγών επικοινωνίας και των χορηγών της Ομοσπονδίας. Τους ευχαριστούμε για την χρηματική ενίσχυση σε μία δύσκολη εποχή.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε όλους εσάς, το κοινό που γέμισε την αίθουσα, στήριξε με την παρουσία του την Ομοσπονδία μας και αντάμειψε την προσπάθεια όλων μας και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε όπως μπορούμε για τον σινάφι μας!!