Επίσκεψη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. στους συλλόγους Ελευθερίου Κορδελιού και Λαγκαδά

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ. στους συλλόγους Ελευθερίου Κορδελιού και Λαγκαδά

Το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων πιστεύει πως οι κατά τόπους σύλλογοι Σαρακατσαναίων διενεργούν μια σημαντική προσπάθεια, όσον αφορά τη διάσωση και διάδοση της Σαρακατσάνικης Παραδόσεως, αντιμετωπίζοντας αρκετές, καθημερινές δυσκολίες. Γι' αυτόν το λόγο, θεωρεί πως η Ομοσπονδία θα πρέπει να βρίσκεται στο πλάι τους, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τους προσπάθεια και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά στους Συλλόγους, πραγματοποιεί συσκέψεις σε όλες τις περιφέρειες, όπουυπάρχουν σύλλογοι Σαρακατσαναίων.Εκτός,  των περιφερειακών (γεωγραφικά) συσκέψεων, πλέον επισκέπτεται και πραγματοποιεί, συσκέψεις μεμονωμένα με τον εκάστοτε Σαρακατσάνικο σύλλογο ανά την Ελλάδα.

Πρόσφατα, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. επισκέφθηκε τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού και Λαγκαδά, όπου άκουσε τα προβλήματά τους, τις απόψεις και τις προτάσεις τους και όρισαν από κοινού ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους (ΠΟΣΣ - σύλλογοι). Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι Σαρακατσαναίων υποδέχτηκαν σε ένα φιλικότατο και ευχάριστο κλίμα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και το οποίο διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια των συναντήσεων. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους συγκεκριμένους συλλόγους για την άριστη αυτή φιλοξενία.