Ενημέρωση για το Φεστιβάλ σαρακατσάνικου χορού "Φλάμπουρας 2012"

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για το Φεστιβάλ σαρακατσάνικου χορού

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλίβεν της Βουλγαρίας το φεστιβάλ σαρακατσάνικου χορού «Φλάμπουρας 2012». Το φεστιβάλ του Φλάμπουρα αποτελεί εκδήλωση θεσμό για τους Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας και διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου σε διαφορετικό μέρος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί

ευκαιρία για τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς που κάνουν στα χορευτικά τους για την διατήρηση και την προβολή της Σαρακατσάνικης Παράδοσης. Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν τα χορευτικά των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ρετσίτσας, Γκουλιάμο Τσότσοβο, Κάρλοβο, Σλίβεν ενώ συμμετείχε και το χορευτικό του Συλλόγου Σαρακατσάνων Νομού Θεσσαλονίκης «Η Ένωση». Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΠΕΣΣΒ κύριος Μπαλέσδραβος Κωνσταντίνος ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Φιλιππούπολη κύριος Νικόλαος Πιπερίγκος , οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κύριοι Σπύρος Νάστος και Κωνσταντίνος Παππάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» κύριος Γεώργιος Α. Μουτσιάνας. Μετά το πέρας του Φεστιβάλ ακολούθησε Σαρακατσάνικο Γλέντι με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές κυρίους Νίκο Γιαννακό και Τέλη Λιάκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γλέντι μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Π.Ο.Σ.Σ. www.e-sarakatsanos.gr  όντας η πρώτη ζωντανή μετάδοση εκδήλωσης από αυτό.