Εκδρομή για το 1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Εκδρομή για το 1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Ακράτα της ορεινής Κορινθίας, με αφορμή το 1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί εκεί, καθώς θεωρεί υποχρέωση και καθήκον της να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια αυτή.

Πρόσφατα, μετά από φιλότιμες προσπάθειες ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος Σαρακατσαναίων στην Πελοπόννησο και γι' αυτό το λόγο το συγκεκριμένο Αντάμωμα αποτελεί εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Οι Σαρακατσάνοι της Πελοποννήσου μέσω του νεοϊδρυθέντος συλλόγου και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής μας, προσπαθούν να αναδείξουν την παράδοση, τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του σιναφιού μας. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια πραγματοποιείται σε μια περιοχή από τις ελάχιστες της χώρας, όπου το σαρακατσάνικο στοιχείο δεν δηλώνει παρόν πολλά χρόνια τώρα. Είναι πλέον σίγουρο τόσο από μαρτυρίες Σαρακατσαναίων της περιοχής, όσο και από τις έρευνες – μελέτες που έχουν δημοσιευθεί ότι σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο υπήρξαν χιλιάδες οικογένειες και εκατοντάδες τσελιγκάτα Σαρακατσαναίων. Ο κύριος όγκος των οποίων ήταν στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας.

Επειδή πρωτεύουσας σημασίας αποτελεί η ενίσχυση της συγκινητικής προσπάθειας που ξεκίνησε εκεί, η ΠΟΣΣ διοργανώνει της εκδρομή αυτή (28-29 Ιουλίου).

Συμμετοχή 70 ευρώ με διαμονή και πρωινό.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 07:00 π.μ. από τα γραφεία της ΠΟΣΣ στη Θεσσαλονίκη (Μυκηνών 17-19) το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Τηλ. επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής:

• Καρυώτης Αθανάσιος: 6985164362
  • Βασιλούδης Χρήστος: 6985164365