ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 13-14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018

Για το καλό του χρόνου…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, σε συνεργασία με τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς, διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018» για το καλό του χρόνου. Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», Β. Όλγας 12 Μαρούσι (έξωθεν ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου)

Σκοπός και στόχος είναι η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους μας, να αποτελέσει ένα …Αντάμωμα στα Χειμαδιά…

Το θέμα της κεντρικής εκδήλωσης αποτελεί την πιστή αναβίωση των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα έως Φώτα), που είναι από τα αγαπημένα έθιμα του Σιναφιού, τα οποία μας φέρνουν κοντά και μας θυμίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας. Στα παλιά ευλογημένα χρόνια, αλλά και στις μέρες μας, το χαρμόσυνο μήνυμα των αγγέλων φέρνει ειρήνη στις καρδιές μας και δίνει βαθύτερο νόημα σε όλες τις μέρες του Γιορταστικού Δωδεκαημέρου.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της πίττας των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει δρώμενο με τα έθιμα του δωδεκαημέρου από την θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς .

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από τα Χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων όλης της χώρας.

Το Σάββατο ο διοργανωτής σύλλογος θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του στην αίθουσα εκδηλώσεων ΄΄BELVEDERE .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Αναλυτικά το φετινό διήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/01/2018

16:30–18:00 Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

20:30 Σαρακατσάνικο γλέντι – Χορός του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς στην αίθουσα εκδηλώσεων ΄΄BELVEDERE ΄΄ (πρώην MAYA MAYA), Χαρ. Τρικούπη 71 & Λευκωσίας Πλατεία Μπουρναζίου ,Περιστέρι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/01/2018

10:30-11:00    Προσέλευση κοινού

Είσοδος τμήματος γερόντων με τραγούδι καλωσορίσματος

Είσοδος χορευτικών τμημάτων Συλλόγων Σαρακατσαναίων με σκάρο

11:1  Έναρξη προγράμματος – Αγιασμός, χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων

11:45  Κοπή παραδοσιακής Σαρακατσάνικης πίτας

12:15   Δρώμενο από έθιμα Δωδεκαημέρου – Τραγούδι από τμήμα γερόντων Πανελλαδικού   Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς

12:40   Έναρξη χορών από Χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων   Θα παρουσιαστούν όλοι οι Σαρακατσάνικοι χοροί.

Κάθε χορός κρύβει μια ιστορία

Θα μας συντροφεύσει Σαρακατσάνικη Ορχήστρα με τραγουδιστές από όλη την Ελλάδα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Boukouvala 2018 programma poster