Αντάμωμα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αυλώνας

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Αντάμωμα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αυλώνας

Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αυλώνα οργάνωσε το Αντάμωμα του στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης Αυλώνα. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής για την διοργάνωση του Ανταμώματος από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αυλώνα είναι σημαντίκη καθώς συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Γεωργίου εορτή ορόσημο στην ζωή των Σαρακατσάνων καθώς σήμαινε ότι έφτασε ο καιρός να ξεκινήσουν από τα χειμαδιά προς τα βουνά.

Στο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αυλώνα το παρών έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων με κλιμάκιο με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ. Μουτσιάνα Γεώργιο, τον ταμία Καρυώτη Αθανάσιο, τον υπεύθυνο φωτογραφικής κάλυψης της Π.Ο.Σ.Σ. Γιαννάκο Ίτσιο και τον μεγάλο χορηγό της Π.Ο.Σ.Σ. και άνθρωπο που αποδεδειγμένα είναι πάντα στο πλευρό των απανταχού Συλλόγων Σαρακατσάνων στηρίζοντας τις εκδηλώσεις τους κύριο Βασίλειο Μπομπότα.

Την εκδήλωση επίσης τίμησε με την παρουσία του ο Σαρακατσάνος πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Κατσαρός Νικόλαος ο οποίος είναι γνωστός και για το ερευνητικό του έργο καθώς και για τις εκδόσεις του σχετικά με τους Σαρακατσάνους.