Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ ΜΑΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΑΣ-ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ ΜΑΝΑ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΙΦΤΟΠΙΤΑΣ-ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
«Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»
Κατσαντώνη 78, ΤΚ56334 τηλ. 6986 546 700 
στο τηλέφωνο : 6977 877 698 

 

Ο  ιστορικός, δυναμικός  και διαρκώς ευρηματικός σε δράσεις και τολμηρός σε πρωτοβουλίες Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ» στο πλαίσιο λειτουργίας  του ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΥ το οποίο  ίδρυσε πέρσι, οργανώνει για πρώτη φορά και καθιερώνει ως θεσμική ετήσια δράση του την   εκδήλωση προς ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΣ ΜΑΝΝΑΣ. 

 

Για να μάθεις πρέπει να το βιώσεις… Κυριακή 19 Μαϊου 1η Βιωματική Ημέρα Σαρακατσάνικης Παράδοσης. Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Ο στόχος υλοποιείται…

Για να μάθεις πρέπει να το βιώσεις… Κυριακή 19 Μαϊου  1η Βιωματική Ημέρα Σαρακατσάνικης Παράδοσης. Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε.

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Λαγκαδά , στα Λουτρά του Λαγκαδά,  η δεύτερη  συνάντηση για την οργάνωση της 1ης ημέρας Σαρακατσάνικης βιωματικής παράδοσης στα λουτρά του Λαγκαδά, στον παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου. Η εκδήλωση αποτελεί προέκταση της Σαρακατσάνικης βιωματικής κατασκήνωσης που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018, στην Χαλκιδική. Η νέα δράση έχει  σκοπό την βιωματική αναπαράσταση όλης της καθημερινότητας των προγόνων μας στον νομαδικό τους βίο  και σκοπό να δημιουργηθούν οι νέοι συντελεστές που θα βοηθήσουν στη  βιωματική κατασκήνωση το προσεχές καλοκαίρι.

Ευχές για το Πάσχα από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

POSS Euxes pasxa 2019

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων σας εύχονται, η φλόγα της Ανάστασης να ανάψει και να φωτίζει στις καρδιές όλων μας, και να μας οδηγεί στο δρόμο της Αρετής, της Αγάπης, της Ελπίδας, και της Αλληλεγγύης. Χρόνια πολλά καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία, ευτυχία, και χαρά. Η Ανάσταση του Χριστού ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση.

Επανεκδίδεται Ανανεωμένο με νέες προσθήκες από την Π.Ο.Σ.Σ το Βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Επανεκδίδεται Ανανεωμένο με νέες προσθήκες από την  Π.Ο.Σ.Σ  το  Βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Το βιβλίο προτάθηκε για βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.),   προχωρεί άμεσα στην βελτιωμένη επανέκδοση του βιβλίου,  του συγγραφέα και  ιστοριοδίφη  κ. Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα,  του οποίου η  πρώτη απόλυτα επιτυχημένη  έκδοση  έχει  ήδη εξαντληθεί.

Παρουσίαση Βιβλίου. Το λιμάνι των χαμένων Γυναικών. Της Νάγιας Δαλακούρα.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Παρουσίαση Βιβλίου. Το λιμάνι των χαμένων Γυναικών. Της Νάγιας Δαλακούρα.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Σαρακατσάνας Νάγιας Δαλακούρα με τίτλο, «Το λιμάνι των χαμένων γυναικών» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στο καφέ άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου. Το βιβλίο έχει θέμα την Αργεντινή των αρχών του 20ου αι. και η παρουσίασή του θα πλαισιωθεί από χορό αργεντίνικου τάνγκο.

26ον Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Η Έντονη Παρουσία της Νεολαίας Σημείο Αναφοράς.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

26ον Οργανωτικό Συνέδριο  Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Η Έντονη Παρουσία της Νεολαίας Σημείο Αναφοράς.

Από την διαδικασία και τα αποτελέσματα του Συνεδρίου επιβεβαιώθηκε , για ακόμη μια φορά, η απόλυτη ενότητα του οργανωμένου Σαρακατσάνικου Πολιτιστικού Κινήματος.

Εξέπληξε για άλλη μία φορά ευχάριστα, η δυναμική του 26ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με  έντονη την παρουσία της  Νεολαίας , που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης το τριήμερο 22-23 και 24  Μαρτίου 2019 σε συνεργασία του οικοδεσπότη Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ» με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) και  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

2η Σαρακατσάνικη βιωματική κατασκήνωση!!!!

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΗΤΑΝ ΙΔΕΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΣΜΟΣ.ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ.

2η Σαρακατσάνικη βιωματική κατασκήνωση!!!!

Για δεύτερη χρονιά οργανώνουμε  στην  Χαλκιδική  την βιωματική κατασκήνωση η επιτυχία της πρώτης  κατασκήνωσης ,μας δίνει φτερά για να οργανώσουμε και φέτος την πιο εντυπωσιακή βιωματική Σαρακατσάνικη κατασκήνωση!!! Οι εγγραφές άρχισαν!!!! Μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά μας αρχίζει και φέτος!!!!