Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

«ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ , ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ , ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» του Σαρακατσάνου Συγγραφέα κ. Θεόδωρου Γιαννακού, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση στα Γιάννενα. Ιδιαίτερα τιμητική για τους Σαρακατσαναίους.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση στα Γιάννενα. Ιδιαίτερα τιμητική για τους Σαρακατσαναίους.

Με τη συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων από  τη Βόρειο Ήπειρο,  παρουσιάστηκε, σε μία λαμπρή εκδήλωση,  το επιστημονικό και λογοτεχνικό έργο του Καθηγητή, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  και επικεφαλή της Επιστημονικής  Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων , κ. Γεωργίου Δ. Καψάλη, που αναφέρεται στην Ήπειρο.

2η Επιτόπια έρευνα στην Πιερία της ερευνητικής ομάδας της Π.Ο.Σ.Σ. Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται.

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

2η  Επιτόπια έρευνα στην Πιερία της ερευνητικής ομάδας της Π.Ο.Σ.Σ. Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται.

Μετά το Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι Σαρακατσαναίοι του Νομού Πιερίας ζήσαν  μια συγκλονιστική παραδοσιακή αλλά και δημιουργική βραδιά.

Συμμετέχω και συμβάλλω και εγώ στην δημιουργία του Λεξικού της Σαρακατσάνικης Λαλιάς

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Συμμετέχω και συμβάλλω και εγώ στην δημιουργία του Λεξικού της Σαρακατσάνικης Λαλιάς

Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι οι Σαρακατσαναίοι στη επιστημονική έρευνα της Π.Ο.Σ.Σ. , για την δημιουργία του Λεξικού της Σαρακατσάνικης Λαλιάς, δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή εφαρμογή, όπου μπορεί ο καθένας να μπει και να συμβάλει με τις γνώσεις του στη σπουδαία αυτή εργασία, που φιλοδοξούμε να συγκεντρώσει όλες τις Σαρακατσάνικες λέξεις.

Επιτόπια έρευνα για την Σαρακατσάνικη Λαλιά.

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Επιτόπια έρευνα για την  Σαρακατσάνικη Λαλιά.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου – Κορδελιού και Ευόσμου «Ο Σταυραετός».

Από νωρίς, ο χώρος είχε πλημμυρίσει από νιάτα και «νέους» της τρίτης ηλικίας, όχι μόνο από την περιοχή αλλά και  από όλη  την πόλη της Θεσ/νίκης, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά και δημιουργικά για τον εμπλουτισμό του λεξικού της Σαρακατσάνικης λαλιάς.

Δελτίο Τύπου. Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τα ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου. Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τα ΤΕΦΦΑ του ΑΠΘ

Την Τρίτη 29/10/2019 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) κ.Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας,  και ο Γ. Γραμματέας κ. Ιωάννης Φαρμάκης, επισκέφτηκαν το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια πανεπιστημίου ΤΕΦΦΑ Σερρών κυρία Χριστίνα Ευαγγελινού και τον κύριο Αχιλλέα Τιμπλαλέξη  εκπαιδευτικό, και ιδιοκτήτη των κατασκηνώσεων Yuppi.

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου 2η έκδοση οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του έθνους.

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου 2η έκδοση οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του έθνους.

Για να μη χάνεται η ιστορική αλήθεια στο βάθος του χρόνου και αλλοιώνεται η εθνική μας συνείδηση .Το εμπλουτισμένο βιβλίο του Γιάννη Κουτσοκώστα σε επανέκδοση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Π.Ο.Σ.Σ αναδεικνύει με το καλύτερο τρόπο τη μεγάλη προσφορά των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του έθνους.