Ανακοινώσεις

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ –ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Σ.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ ) οργανώνει  θεατρική  παραγωγή  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Καβάλας «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» και  του πολιτιστικού Συλλόγου ΑΚΟΥΕΟΡΑ,  σε σκηνοθεσία,  του κ. Νίκου Βεργίδη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ « Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ « Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Φαρμάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας προσκαλούν στον μεγάλο ετήσιο χορό του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το Σάββατο 9.2.2019.
Ώρα προσέλευσης 20.30.

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας ''ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ" - Ετήσιος Χορος

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας ''ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 στο κοσμικό κέντρο ''ΤΖΑΚΙ'', (Τειρεσίου 24, Έναντι Σιδηροδρομικού Σταθμού, Θήβα 2262029307).

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Καταγραφή και επιστημονική έρευνα για τα Σαρακατσάνικα επίθετα. Μια σημαντική επιστημονική έρευνα.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Καταγραφή και επιστημονική έρευνα για τα Σαρακατσάνικα επίθετα. Μια  σημαντική επιστημονική έρευνα.

Μια Επιστημονική Έρευνα πολλαπλά σημαντική και ταυτόχρονα γοητευτική.
…Τα επώνυμα είναι η ζωντανή παρακαταθήκη της γλώσσας, αλλά και της ιστορίας, της λαογραφίας, των ηθών και εθίμων ενός έθνους…
Συχνά όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί, γιατί τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω μας ονομαζόμαστε έτσι κι όχι διαφορετικά. Αυτό το ερώτημα αποτελεί και το πρώτο ερέθισμα , για τη διερεύνηση της καταγωγής μας και της αρχικής σημασίας, γενικά, των οικογενειακών επωνύμων και ειδικότερα των Σαρακατσαναίων. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι πολλαπλά σημαντική και ταυτόχρονα γοητευτική.

Παρουσίαση κινηματογραφικής ταινίας στο Ευρωκοινοβούλιο – Βρυξέλλες

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Παρουσίαση κινηματογραφικής ταινίας στο Ευρωκοινοβούλιο – Βρυξέλλες

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε στα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας,και στην Π.Ο.Σ.Σ ότι, μετά από σχετικές ενέργειες του Δ. Σ. προς την πολιτιστική Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με εισηγητή την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, εγκρίθηκε η κινηματογραφική μας ταινία μυθοπλασίας που πρόσφατα ολοκληρώσαμε την παραγωγή της, διάρκειας 1:30' ώρας, με τίτλο "Η κληρονομιά" και θέμα τον Σαρακατσάνο Εθνεγέρτη και πολεμιστή Αντώνη Κατσαντώνη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ  Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ» που βρίσκεται στο 1ο χλμ Π.Ε.Ο Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης.

Θεματικές Ενότητες για το 26ο Οργανωτικό Συνέδριο

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Θεματικές Ενότητες για το 26ο Οργανωτικό Συνέδριο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Σύλλογοι - μέλη της Π.Ο.Σ.Σ. που ενδιαφέρονται να κάνουν εισηγήσεις στο 26ο Οργανωτικό Συνέδριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, όπως  σας έχουμε ενημερώσει από τον μήνα Σεπτέμβριο στέλνοντας email στους Συλλόγους θα πρέπει να κυμανθούν στις παρακάτω Θεματικές Ενότητες: