Ανακοινώσεις

18-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η 2η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

18-27  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   Η  2η   ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ  ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ   ΣΤΗΝ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πρότυπη Πανελλήνια Βιωματική Παραδοσιακή Δράση

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων  (Π.Ο.Σ.Σ), μετά από την απόλυτα επιτυχημένη 1η βιωματική κατασκήνωση , σε συνεργασία με τις παιδικές εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις “YUPPI”, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στην Κρυοπηγή Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δίνει πλέον την ευκαιρία στην νέα γενιά  των Σαρακατσαναίων, να βιώσουν   ένα κομμάτι  του  κύκλου  και  του  τρόπου   της  Σαρακατσάνικης παράδοσης και να εξοικειωθούν με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ  ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Η εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει την ΠΑΡΑΓΩΓΗ του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ  ) , με χρηματοδότη τον Δήμο Αγράφων, για την ζωή και το έργου του ήρωα ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, αναζητά εθελοντές ηθοποιούς και κομπάρσους, που θα ήθελαν να συμμετέχουν στα γυρίσματα της ταινίας τα οποία θα γίνουν  τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 στους χώρους που έδρασε ο Σταυραετός των Αγράφων . Για τις ακριβείς ημερομηνίες θα σας ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνο !

Συλλόγος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ - Καλοκαιρινό Γλέντι

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συλλόγος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας  ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ - Καλοκαιρινό Γλέντι

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας  ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ σας προσκαλούν στο καλοκαιρινό γλέντι που διοργανώνουν το Σάββατο 27Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.

Η παρουσίας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δελτίο Τύπου 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Την Κυριακή 28-07-2019 στο αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και από τις 9π.μ. λαμβάνει  χώρα τo 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός»

Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

39ο   Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός»

Το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων καταγράφηκε από  συνεργείο του συνδρομητικού καναλιού  COSMOTE HΙSTORY  και από την εκπομπή από «ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ»  του λαογράφου  κ. Χρήστου Μυλωνά…

Για ακόμη μία χρονιά, μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30  Ιουνίου, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, και είχε τα χαρακτηριστικά εθνικού αναγεννητικού προσκλητηρίου κόντρα στην κρίση και στην κούραση των Ελλήνων. Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός».

Χοροί που θα χορεύουν στο 39ο Αντάμωμα

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Χοροί που θα χορεύουν στο 39ο Αντάμωμα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι οι χοροί που θα χορεύουν στο 39ο Αντάμωμα είναι οι εξής :

1.Στα τρία (στο Περτούλι στα Λιβάδια)  2. Κατσα ( Λιάκαινα) 3.Τσάμικο αργό ( Εγώ ήμουνα το αντίκλαρο)  4. Σταυρωτος ( Θύμιος, Ποιος Ελατος κρατάει δροσιά)  5. Γυναικείος (Απάνω στη τριανταφυλλιά).  6. Τσάμικο Γρήγορο ( Κατσαντώνης)  7. Κτσάδικο (Τα μαύρα τα κλεφτόπουλα)  8. Συρτό (που πας βρε χελιδόνι μου)- 9.Τρανός χορός( μια κόρη μια Αγραφιώτισσα κλπ)

Η COSMOTE HISTORY θα κινηματογραφήσει το 39o Αντάμωμα Σαρακατσαναίων για την δημιουργία ντοκιμαντέρ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Η COSMOTE HISTORY θα κινηματογραφήσει  το 39o  Αντάμωμα  Σαρακατσαναίων για την δημιουργία ντοκιμαντέρ

Στα πλαίσια του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων, θα παραβρεθεί φέτος, συνεργείο , εταιρίας κινηματογραφικής παραγωγής με σκοπό την καταγραφή των τριήμερων εκδηλώσεων.

Η καταγραφή θα γίνει για λογαριασμό του συνδρομητικού καναλιού COSMOTE HISTORY με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ.

To συνδρομητικό  κανάλι της COSMOTE  αναδεικνύει τον πλούσιο  Πολιτισμό   και την Μουσική Παράδοση της Πατρίδας μας στην γνήσια μορφή της.