Ανακοινώσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

«Σφυρηλατώντας την πολιτισμική μας παράδοση βάζουμε παρακαταθήκες για το μέλλον»

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε  το διήμερο σεμινάριο  διδασκαλίας παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).  Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης».  Συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων  και πολλοί άλλοι Σύλλογοι Πολιτιστικών Σωματείων.

Δελτίο Τύπου - Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. Επισκέφτηκε τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου - Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. Επισκέφτηκε τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Σε πολύ καλό κλίμα ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κύριος Θεόδωρος Καράογλου, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα.

Μετά τις καθιερωμένες ευχές από την ομοσπονδία για την ανάληψη των καθηκόντων του κυρίου Υπουργού, συζητήθηκαν τα θέματα της επανέκδοσης του βιβλίου της ομοσπονδίας Σαρακατσάνοι στους αγώνες του έθνους, η συμμετοχή των Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας και ο τρόπος μεταφοράς των νέων παιδιών στις βιωματικές εκδηλώσεις της ομοσπονδίας και ειδικότερα τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Δελτίο Τύπου Θεατρική Παράσταση: Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος των Σαρακατσαναίων

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Θεατρική Παράσταση: Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος των Σαρακατσαναίων

Ολοκληρώθηκε η Θεατρική παραγωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) με φορέα παραγωγής την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων-Νεαπόλεως Θάσου και την συνεργασία των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ν. Καβάλας Ο Φλάμπουρας, Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών Ο Κατσαντώνης, και του πολιτιστικού συλλόγου ΑΚΟΥΕΟΡΑ σε σκηνοθεσία του Κ. Νίκου Βεργίδη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 21-22-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ  ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 21-22-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων  (Π.Ο.Σ.Σ.)  σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ο  « Κατσαντώνης »,  για να υπηρετήσει την πιο βαθιά και εσωτερική παρόρμηση του ανθρώπου να εκφράσει τα συναισθήματα του και να υπηρετήσει τη τέχνη του χορού , διοργανώνει το σεμινάριο διδασκαλίας  παραδοσιακών  Σαρακατσάνικων χορών .

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, να δείξουμε στους χοροδιδασκάλους των συλλόγων μας και όχι μόνο ,την αυθεντική και σωστή παρουσίαση των χορών μας. Έτσι η δική μας χορευτική σκηνή και οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν,  θα  έρθουν σε επαφή με τα παραδοσιακά δρώμενα της Σαρακατσάνικης κουλτούρας, ανεβάζοντας, το σωστό αποτέλεσμα της κατάρτισης και της σωστής απόδοσης .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ « Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ « Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ»

Για 4η χρονιά,  « Ο Σταυραετός»,  σας καλωσορίζει στα αστικά "χειμαδιά"  και σας προσκαλεί  στο  4ο  Φθινοπωρινό Σαρακατσάνικο παραδοσιακό Γλέντι

το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.
Σας περιμένουμε όλους, για να διασκεδάσουμε παρέα με την ορχήστρα του Κώστα Νικολάου, τον Γιώργο Γραβάνη και την Ιωάννα Τσαούση στο τραγούδι.

Καλώς ν΄ ανταμώσουμε!

Γιορτή λήξης της 2ης βιωματικής κατασκήνωσης Κυριακή 25 Αυγούστου 7 μ.μ.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Γιορτή λήξης της 2ης βιωματικής κατασκήνωσης Κυριακή 25 Αυγούστου 7 μ.μ.

Η Γιορτή λήξης της βιωματικής κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 25 Αυγούστου 7 μ.μ. στον χώρο της κατασκήνωσης  Yuppi στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, με ζωντανή Σαρακατσάνικη μουσική, είστε όλοι καλεσμένοι στην μεγάλη γιορτή.

ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ....

12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΑ «ΧΕΙΜΑΔΙΑ» Σ. Σ. Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

24 Αυγούστου 2019 ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΣΤΑΝΗ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ

12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΑ «ΧΕΙΜΑΔΙΑ» Σ. Σ. Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα υποδέχεται φέτος για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά  τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων, στο 12ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά». Ο χώρος της Στάνης ανανεώνεται και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες εμπειρίες αλλά κυρίως  με το μεράκι αυτών που σε πείσμα των καιρών διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα, αποτελώντας την εναλλακτική πρόταση στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.