Ανακοινώσεις

Ομοσπονδία των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας - 28o Kαλοκαιρινό Aντάμωμα

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας (Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β) σας προσκαλούν στο 28ο  καλοκαιρινό αντάμωμα που διοργανώνουν το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:00 στο Σλίβεν στη θέση Καραντίλα.

Σαρακατσάνικο γλέντι στο Secret garden Σλίβεν και ώρα 20,30μμ

Η παρουσίας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΔΩΡΕΑΝ Θέσεις για την βιωματική Σαρακατσάνικη κατασκήνωση της Π.Ο.Σ.Σ.!!! Ευγενική χορηγία της κυρίας Ζιούτα Κατερίνας

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ευγενική χορηγία της Σαρακατσάνας υποψήφιας βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης, Ζιούτα Κατερίνας, για την κάλυψη των εξόδων διαμονής τριών παιδιών στην κατασκήνωση Yuppiστην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Σκοπός της χορηγίας είναι να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε παιδάκια των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα στείλουν λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Θα διενεργηθεί κλήρωση για την ανάδειξη των τριών ονομάτων. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο, χρόνο και τρόπο διεξαγωγής θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

18-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η 2η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

18-27  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   Η  2η   ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ  ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ   ΣΤΗΝ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πρότυπη Πανελλήνια Βιωματική Παραδοσιακή Δράση

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων  (Π.Ο.Σ.Σ), μετά από την απόλυτα επιτυχημένη 1η βιωματική κατασκήνωση , σε συνεργασία με τις παιδικές εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις “YUPPI”, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στην Κρυοπηγή Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δίνει πλέον την ευκαιρία στην νέα γενιά  των Σαρακατσαναίων, να βιώσουν   ένα κομμάτι  του  κύκλου  και  του  τρόπου   της  Σαρακατσάνικης παράδοσης και να εξοικειωθούν με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ  ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Η εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει την ΠΑΡΑΓΩΓΗ του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ  ) , με χρηματοδότη τον Δήμο Αγράφων, για την ζωή και το έργου του ήρωα ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, αναζητά εθελοντές ηθοποιούς και κομπάρσους, που θα ήθελαν να συμμετέχουν στα γυρίσματα της ταινίας τα οποία θα γίνουν  τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019 στους χώρους που έδρασε ο Σταυραετός των Αγράφων . Για τις ακριβείς ημερομηνίες θα σας ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνο !

Συλλόγος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ - Καλοκαιρινό Γλέντι

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συλλόγος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας  ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ - Καλοκαιρινό Γλέντι

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας  ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’ σας προσκαλούν στο καλοκαιρινό γλέντι που διοργανώνουν το Σάββατο 27Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.

Η παρουσίας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δελτίο Τύπου 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Την Κυριακή 28-07-2019 στο αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και από τις 9π.μ. λαμβάνει  χώρα τo 8ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός»

Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

39ο   Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων. Αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός»

Το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων καταγράφηκε από  συνεργείο του συνδρομητικού καναλιού  COSMOTE HΙSTORY  και από την εκπομπή από «ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ»  του λαογράφου  κ. Χρήστου Μυλωνά…

Για ακόμη μία χρονιά, μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30  Ιουνίου, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, και είχε τα χαρακτηριστικά εθνικού αναγεννητικού προσκλητηρίου κόντρα στην κρίση και στην κούραση των Ελλήνων. Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός».