Ανακοινώσεις

31 χρόνια Αντάμωμα Ελατιάς

Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

31 χρόνια Αντάμωμα Ελατιάς

Για 31η χρονιά διοργανώθηκε το αντάμωμα της Ελατιάς στο πανέμορφο Δάσος της Ελατιάς στη Δράμα από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Καβάλας "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ" στις 20 και 21 Ιουλίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες Σαρακατσάνοι ανταμώσανε στο δάσος της Ελατιάς τόπο όπου παραδοσιακά φιλοξενούσε τον μεγαλύτερο αριθμό Σαρακατσάνικων τσελιγκάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος έδωσε το παρών και διασκέδασε στο διήμερο αντάμωμα σε ένα γνήσιο Σαρακατσάνικο γλέντι με τους Σαρακατσάνους τραγουδιστές Αποστόλο Ρούντο και Γιάννη Λοκοβίτη.

33ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ηπείρου

33ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Η αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου σας προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα που διοργανώνει στον υπαίθριο μουσειακό χώρο "Σαρακατσάνικη Στάνη" στη θέση Γυφτόκαμπος  Σκαμνελίου του Δήμου Ζαγορίου.

21ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

21ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

Στις 25 και 26 Αυγούστου 2012 η Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας διοργανώνει το 21ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας στην πόλη Σλίβεν.

Πρόγραμμα:
Σάββατο, 10:00 π.μ. Τουρνουά ποδοσφαίρου 6x6

1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων από την ημέρα ανάδειξής της και έπειτα, διενεργεί μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί κοντά σε όλους τους Σαρακατσάνους και να αγκαλιάσει τους κατά τόπους συλλόγους – μέλη της. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε μια διήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο, ώστε να συμμετάσχει ενεργά στο 1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου, στις 28 και 29 Ιουλίου 2012.

Συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού "Σαρακατσαναίοι και Θράκη"

Συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Έβρου διοργανώνει συναυλία με τίτλο "Σαρακατσαναίοι και Θράκη", τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00 στο Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης.
Τραγουδούν οι Βασίλης Σερμπέζης και Χρόνης Αηδονίδης. Συνοδεύουν οι: Γιώργος Κωτσίνης κλαρίνο, Μανώλης Κότορος βιολί, Θωμάς Κωνσταντίνου λαούτο, Γιώργος Γιαρένης ούτι, Στέλιος Ματακάκης γκάϊντα και Βασίλης Γαλάνης κρουστά.

31ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

31ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το 31ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου 2012, με μεγάλη επιτυχία στη θέση Ελατιά (Μπουζάλα). Φέτος χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες στις ημέρες μας, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο για τη διοργάνωση του εν λόγω ανταμώματος.

Πρόγραμμα Σαρακατσάνικου Ραδιοφώνου

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα Σαρακατσάνικου Ραδιοφώνου

Το πρόγραμμα του ραδιοφώνου όλων των Σαρακατσαναίων από το e-sarakatsanos.gr περιλαμβάνει πλέον και δοκιμαστικές ραδιοφωνικές εκπομπές. Σκοπό τους αποτελεί τόσο η ψυχαγωγία, όσο και η ενημέρωση των Σαρακατσαναίων.