Ανακοινώσεις

Το βίντεο του 21ου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Το βίντεο του 21ου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τις εκδηλώσεις της Κυριακής του 21ου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας όπως αυτό βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από το Kotelnews.com

21ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

21ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε το 21ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας, στην πόλη του Σλίβεν. Εκατοντάδες Σαρακατσάνοι από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα ανταμώθηκαν στην μεγαλύτερη εκδήλωση των Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας, που διοργανώθηκε με επιτυχία για 21η συνεχή χρονιά από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

"Οι Σαρακατσάνοι είναι το μεδούλι του Ελληνικού Γένους και αλίμονο αν χαλασούν κι αυτοί" Λόγια του Κοσμά του Αιτωλού (1714-1779), γνωστού και ως Πατροκοσμά του Αγιού που έζησε μαζί με τους Σαρακατσάνους, ήταν Έλληνας μοναχός της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κατά το Νικόδημο τον Αγιορείτη, ο οποίος υπήρξε βιογράφος και σύγχρονός του, γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας από ιδιαιτέρως ευσεβής γονείς, ενώ κάποιοι άλλοι μελετητές του Θεωρούν πιθανό ότι ίσως γεννήθηκε στο γειτονικό Ταξιάρχη.

Απόγευμα Δεκαπενταύγουστου στο πρώτο διαδικτυακό Σαρακατσάνικο ραδιόφωνο

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Απόγευμα Δεκαπενταύγουστου στο πρώτο διαδικτυακό Σαρακατσάνικο ραδιόφωνο

Στις 15 Αυγούστου μια νέα δοκιμαστική εκπομπή με τη γνώστη από την ραδιοφωνική εκπομπή του Συλλόγου Σαρακατσάνων Φοιτητών Θεσσαλονίνκης Βασιλική Καραγιάννη θα σας κρατήσει συντροφιά για 6 περίπου ώρες, από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ.

Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων "Λειβαδίτης 2012"

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Έπειτα από συμφωνία στη σύσκεψη των συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσάνων στον οικισμό των Σαρακατσάνων στο Λειβαδίτη Ξάνθης στις 28/7/2012, αφού καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες από το σύλλογο Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» να το διοργανώσει.

5ο αντάμωμα Σαρακατσαναιων στα "Χειμαδιά" Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

5ο αντάμωμα Σαρακατσαναιων στα

Για πέμπτη κατά σειρά χρονιά η Σαρακατσάνικη Στάνη θα υποδεχθεί τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους τους στο 5ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου στα «χειμαδιά». Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στις 21:00, το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας θα παρουσιάσει σαρακατσάνικους χορούς· θα ακολουθήσει γλέντι με τους Νίκο Γιαννακό, Χρήστο Γατσέλο, Κώστα Γαρέφη στο τραγούδι και τον Γιώργο Τσουμάνη στο κλαρίνο.

5ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

5ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στη θέση Σταυρός. Το Αντάμωμα φέτος είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.