Ανακοινώσεις

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ως Σαρακατσαναίοι ήμασταν πρωτοπόροι και δηλώσαμε παρόν σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές και ηθικές διαχρονικές μας αξίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ‘’

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ‘’

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, με αντιπροσωπεία των Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ‘’. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 13-14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018

Για το καλό του χρόνου…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, σε συνεργασία με τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς, διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣ(Ι)ΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2018» για το καλό του χρόνου. Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», Β. Όλγας 12 Μαρούσι (έξωθεν ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου)

Πλάνο εκδηλώσεων «Μπουκ(ου)βάλας» 13 – 14 Ιανουαρίου 2018

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Πλάνο εκδηλώσεων «Μπουκ(ου)βάλας» 13 – 14 Ιανουαρίου 2018

Σάββατο 13 Ιαν.

16:30–18:00 Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

20:30 Σαρακατσάνικο γλέντι – Χορός του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς στην αίθουσα εκδηλώσεων ΄΄BELVEDERE ΄΄ (πρώην MAYA MAYA), Χαρ. Τρικούπη 71 & Λευκωσίας Πλατεία Μπουρναζίου ,Περιστέρι.

Τραγουδούν :Τέλης Λιάκος, Ανδριάνα Μόκα, Ιωάννα Τσαούση
Φιλική συμμετοχή: Νικ.Καλαμίδας
Κλαρίνo: ΑλέξανδροςΤσουμάνης.

Πλήρες μενού φαγητού, απεριόριστο ποτό (κρασί λευκό/κόκκινο),αναψυκτικά όλων των ειδών,νερό εμφιαλωμένο.

Τιμή 20 ευρώ, παιδικό (εως δέκα ετών) 10 ευρώ
Τηλ. Επικοινωνίας 6944892784

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας 
Σας περιμένουμε, καλή αντάμωση!

ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Μία εκδήλωση –δείγμα ανατάσεως του Ελληνισμού καθώς και αυτοσυνειδησίας …

ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ  3ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

ΘΕΜΑ:   «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τον τόμο των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων με θέμα «Σαρακατσαναίοι Πορεία και Προοπτική Στον Χώρο και Στον Χρόνο». Μέσα από τις γραμμές αυτού του τόμου υπηρετήθηκε το επιβαλλόμενο χρέος για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων. Είναι πολύτιμη η γνώση και τα διαχρονικά νοήματα που ανεδείχθησαν από τις εργασίες των εισηγητών. Προέκυψαν οι αποδείξεις ότι η Επιστημονική Σαρακατσάνικη Κοινότητα ασχολείται, εμβαθύνει και αναγνωρίζει την προσφορά των Σαρακατσαναίων στον εθνικό γίγνεσθαι.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ.

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΕΜΑ: «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία εκδήλωση –δείγμα ανατάσεως του Ελληνισμού καθώς και αυτοσυνειδησίας …

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρουσιάζει με την μορφή καλαίσθητων και χρήσιμων οδηγών πορείας και προοπτικής τον τόμο των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων με θέμα «Σαρακατσαναίοι Πορεία και Προοπτική Στον Χώρο και Στον Χρόνο». Μέσα από τις γραμμές αυτού του βιβλίου υπηρετείται το επιβαλλόμενο χρέος για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων. Είναι πολύτιμη η γνώση και τα διαχρονικά νοήματα που αναδεικνύονται από τις εργασίες των εισηγητών. Προέκυψαν οι αποδείξεις ότι η Επιστημονική Σαρακατσάνικη Κοινότητα ασχολείται, εμβαθύνει και αναγνωρίζει την προσφορά των Σαρακατσαναίων στον εθνικό γίγνεσθαι.