Ανακοινώσεις

Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Χορεύουμε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
Έχετε ακούσει την «ιστορία», που ανήμερα του Aϊ- Θανασιού, κάποιος γύφτος πήγε να βρει στα βουνά τον κουμπάρο του το βλάχο, που τον έλεγαν Νάσιο, για να του ανταποδώσει επίσκεψη που του είχε κάνει πριν από καιρό ο κουμπάρος του. Φυσικά βλάχο δεν βρήκε, αφού αυτός είχε κατεβεί με το κοπάδι του στα χειμαδιά, και πούντιασε και αυτός και τα γυφτόπουλα από το κρύο. Ανήμερα του Αϊ- Θανασιού, 18 Ιανουαρίου χορεύουμε κι εμείς στην αίθουσα εκδηλώσεων Έπαυλη, στο Χαϊδάρι (Μυστρά και Βουλγαροκτόνου 1).

Εκδήλωση κοπής της πίτας των Σαρακατσαναίων (Βασιλόκλουρα Μπουκβάλα 2020) 11 και 12 Ιανουαρίου 2020. Πρόγραμμα διημέρου.

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Εκδήλωση κοπής της πίτας των Σαρακατσαναίων (Βασιλόκλουρα Μπουκβάλα 2020) 11 και 12 Ιανουαρίου 2020. Πρόγραμμα διημέρου.

Για το καλό του χρόνου…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Σαρακατσαναίων Ελευθερίου –Κορδελιού και Ευόσμου Θεσ/νίκης  διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διήμερη εκδήλωση με τίτλο «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ -ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2020» για το καλό του χρόνου.

Η κεντρική εκδήλωση - το χειμερινό Αντάμωμά μας-θα διεξαχθεί την Κυριακή 12  Ιανουαρίου 2020 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Ευόσμου Θεσ/νίκης.

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

poss euxes christougennwn prwtoxronias 2019 20

Νέο Δ.Σ. για τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Νέο Δ.Σ. για τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας

Την Κυριακή 17-11-2019 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας 'Οι Σταυραετοί' προέβη σε Γενική Συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου με θέματα τον οικονομικό απολογισμό και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών  αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ., το οποίο αποτελείται από τους παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

«ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ , ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου «Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ , ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» του Σαρακατσάνου Συγγραφέα κ. Θεόδωρου Γιαννακού, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση στα Γιάννενα. Ιδιαίτερα τιμητική για τους Σαρακατσαναίους.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση στα Γιάννενα. Ιδιαίτερα τιμητική για τους Σαρακατσαναίους.

Με τη συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων από  τη Βόρειο Ήπειρο,  παρουσιάστηκε, σε μία λαμπρή εκδήλωση,  το επιστημονικό και λογοτεχνικό έργο του Καθηγητή, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  και επικεφαλή της Επιστημονικής  Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων , κ. Γεωργίου Δ. Καψάλη, που αναφέρεται στην Ήπειρο.

2η Επιτόπια έρευνα στην Πιερία της ερευνητικής ομάδας της Π.Ο.Σ.Σ. Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται.

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις

2η  Επιτόπια έρευνα στην Πιερία της ερευνητικής ομάδας της Π.Ο.Σ.Σ. Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται.

Μετά το Κορδελιό Θεσσαλονίκης, για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι Σαρακατσαναίοι του Νομού Πιερίας ζήσαν  μια συγκλονιστική παραδοσιακή αλλά και δημιουργική βραδιά.